18.10.13

Prima competitiestart voor bowlingploegen van B.C. ’t Zwin

Dit jaar treedt B.C. ’t Zwin, net als vorig jaar aan met 2 ploegen, eentje in 4A, eentje in 4B. Dit jaar kon de club ook nieuwe sponsors strikken. Beide ploegen worden gesteund door Paljasbier en door Immo Cauwe. De bedoeling van de club is op een aangename en ontspannen manier de bowlingsport te beoefenen, maar als puntje bij paaltje komt, spelen ze ook om te winnen. En dat hebben ze de afgelopen weken bewezen.
In 4A kwam de ploeg van ’t Zwin Immo Cauwe in de eerste matchen uit tegen enkele  titelfavorieten. Tegen Ieper kwamen ze nog te kort en tegen Koekelare, titelkandidaat nummer 1, kenden ze een off-day, maar tussendoor speelden ze 4-4 gelijk tegen Izegem 3. Tussendoor namen ze in de derby tegen De Meeuw met 8-0 de maat van de buren en stuurden ze The Sweepers uit Brugge puntenloos terug naar huis. Sterke man van het seizoenbegin was kapitein Jan Hoeman. Het brengt de ploeg ’t Zwin Immo Cauwe voorlopig op een mooie vierde plaats.
In 4B startte ’t Zwin Paljas een beetje moeilijk. De eerste drie matchen werden telkens met 6-2 verloren, maar vanaf de vierde match haalden ze de ene overwinning na de andere. Twee keer haalden ze de acht punten en tegen de leider uit de reeks, Ledeganck Burtline werd met 6-2 gewonnen. Sterke man van het seizoenbegin was hier Rik De Bree.
Wie interesse heeft in de bowlingsport en kennis wil maken met de club, kan op dinsdagavond terecht in thuisbowling Bowl Inn in Blankenberge. Op dinsdagavond speelt de club haar liga-avond, een trainingsavond in een gezellige en ontspannen sfeer.

Op vrijdagavond staan de competitiewedstrijden op het programma. De resultaten van de club zijn ook te volgen op de facebookpagina van de club: www.facebook.com/bctzwin.