14.10.13

Chrysantenverkoop voor het onderwijs in Liberia

Voor de 19e keer verkoopt de basisgroep Hertsvelde onder het motto ‘Dat verdient een bloemetje’ chrysanten voor het goede doel. De opbrengst gaat naar twee acties. De helft van de verkoop is dit jaar ten voordele van de ngo Visions in Action waarvoor Knokke-Heistenaar Liebrecht Lierman zich intussen al ruim 6 maanden inzet. Liebrecht doet vanuit Liberia een warme oproep om chrysanten te kopen. Met de opbrengst wordt het basisonderwijs in Liberia verder uitgebouwd. Bestellen kan via de ouders van Liebrecht. U kunt de bloemen ook bij hen in Knokke-Heist ophalen. 
Steun de uitbouw van het basisonderwijs in Liberia
Visions in Action is een niet-gouvernementele organisatie die onder meer Unicef – projecten voor basisonderwijs helpt uit bouwen in Liberia. Ze bouwen kleuterscholen, maar geven ook versneld basisonderwijs (3 jaar in plaats van 6 jaar) aan 9- tot 13- jarigen, die nog niet naar school zijn geweest of gestopt zijn om te werken in de landbouw of als verkoper op straat. De ngo leert ook jongeren van 14 tot 18 jaar een vak. Visions in Action heeft recent ook 100 leraren opgeleid in het Liberiaanse Maryland County. Ze zetten zicht in voor vluchtelingen uit Liberia en Ivoorkust als onderdeel van het Emergency Education Programme van Unicef. 
Keuze uit 4 soorten chrysanten
De helft van de opbrengst van de chrysantenverkoop van de basisgroep Hertsvelde gaat dit jaar rechtstreeks naar Visions in Action. Denk je er aan om in de Allerheiligen-periode chrysanten te kopen en wilt u bovendien dit bijzonder project steunen? Bestel dan chrysanten via de ouders van Liebrecht, die zich in Liberia actief inzet voor de organisatie. Bestellen kan telefonisch (050 611 956) of via mail (nadinevandamme@telenet.be). De bloemen kosten 5 EUR en u kunt kiezen tussen witte, gele, rode en bronzen chrysanten. Bestellen kan tot uiterlijk 19 oktober. Liebrechts ouders geven u een seintje zodra de u de bloemen bij hen thuis, in de Apollo XI-laan 57 in Knokke, kunt ophalen.