14.10.13

Jonge surfers scoren

Surfers Paradise Locals Arnaud Bailuy in België, en Jack Verbraeken in Nederland op het podium. Jack Verbraeken heeft dit weekend in Scheveningen gedaan wat de Nederlanders al veel in België kwamen doen op watersportwedstrijden: winnen! In de categorie -18 jarigen mocht hij het hoogste schavotje beklimmen op de Benelux golfsurfkampioenschappen en schreef zo geschiedenis. Enkel eerder gekwalificeerde surfers kwamen in aanmerking en nooit eerder werd een Belg Benelux kampioen.
Het was trouwens overal langs de kust een surf-topweekend waar nog lang over gesproken zal worden in surfmilieus…na de storm ging op vrijdag immers de wind liggen en de golven bleven nog twee dagen aanrollen, zodat ook dichter bij huis de Groms Challenge op Surfers Paradise zijn beloop kon vinden.

Tijdens de O'Neill-Philips Gromschallenge bij Surfer Paradise in Knokke-Heist konden de Belgische golfsurf beloften zich zaterdag met elkaar en met Nederlandse jeugdtalenten meten op een surfwedstrijd zoals bij de profs. Van zonsopgang tot zonsondergang probeerden de 29 jonge golfsurf talenten het maximum aantal punten te halen uit de binnenrollende golven. Veel jonge deelnemers beleefden tijdens de Gromschallenge hun competitiedebuut - de jongste deelnemer was 9 jaar - maar het was ervaren wedstrijdsurfer en kersvers Belgisch kampioen Michiel Van Acker die voor de 2de maal op rij de Gromschallenge titel wist binnen te halen. Twins-clubgenoot Arne Kindt werd 2de, en Surfers Paradise 'local' Arnaud Bailyu 3de. De O'Neill-Philips Gromschallenge is een golfsurf wedstrijd exclusief voor jongens en meisjes onder de zeventien jaar die ervaring willen opdoen in het competitie surfen, en vindt maar één keer per jaar in ons land plaats.