14.10.13

BC Namedis Chape Knokke-Heist One alleen leider

BC Namedis Chape Knokke-Heist A-ACJ Brugge B: 66-55 
Met de steun van de talrijk opgekomen basketliefhebbers konden de heren one van BC Namedis Chape Knokke-Heist zaterdagavond alleen leider worden in derde provinciale A. Het matchbegin was moeilijk. Beide ploegen hielden het defensief goed gesloten, en in aanval was het zoeken naar een opening. De Namedis Chape Boys leden veel balverlies op de top, en kregen de motor moeilijk op toerental. Pas met de inbreng van Dedecker kwam de trein op de rails en was het vooral Aelter die inside moeilijk af te stoppen viel.  Na het eerste kwart leidde de ploeg met 19-11. 
Bij aanvang van het tweede kwart ging de ploeg nog even op zijn elan door, nu vooral onder impuls van een sterk spelende Devinck (5’ 29-21) maar na rotaties in  de ploeg was het evenwicht zoek. Teveel domme balverliezen op de top van de bucket en shots volledig uit de play zorgden ervoor dat ACJ een tussenspurt kon plaatsen, en zelfs een voorsprong nemen: 29-33. De Knokse coach Ingelbrecht greep gepast in, en in een bijzonder sterke laatste 2 minuten voor de rust konden de kustjongens opnieuw een voorsprong nemen, door goed samenspel tussen Pauwaert, Aelter en De Klerck: 39-34 
Na de koffie gingen de kustjongens door op hun elan. De plays werden goed gelopen, Dedecker vond net op tijd zijn shotje terug en Aelter was inside onhoudbaar. Collectief werd er bijzonder scherp verdedigd en van daaruit kon er tempo gemaakt worden. Het einde van het derde kwart werd bereikt met een 56-41 stand. 
In het begin van het vierde kwart schakelde ACJ over naar een zoneverdediging. Na telkens goed rondspelen van de bal konden we via een bom van Braeckman en shots vanop halve afstand van Monsieur de voorsprong consolideren. Met een press probeerden de Bruggelingen de opbouw te ontwrichten, wat ook lukte, want stelselmatig konden ze de kloof milderen. Bij Knokke vielen Bil en Aelter nog geblesseerd uit, maar de zege kwam niet meer in gevaar. 
Het team: Van Meenen (4), Devinck (9), De Klerck (7), Aelter (17), Monsieur (4) en vervolgens Rotsaert (2), Bil (1), Dedecker (16), Pauwaert (3), Braeckman S. (3), Bonhaerens en Braeckman B. 
Met een 6 op 6 zijn de heren One nu alleen leider in derde provinciale A. Zondag wacht de moeilijke verplaatsing naar de 4e in de stand, Wytewa. 
BBC Brasschaat - BC Namedis Chape Knokke-Heist dames One: 53-54 
De Blue Buddha girls startten op bezoek in Brasschaat bijzonder sterk (9-15) en konden deze kloof tot aan de rust vasthouden (21-28). Na de rust kwam Brasschaat een stuk scherper op het parket en konden ze bij 39-39 de voorsprong volledig van tafel vegen. Het was nu bibberen tot het einde en in ware Hitchcock stijl werd de match door Borrey van op de vrijworplijn in een definitieve plooi gelegd: 53-54. Met deze 2e overwinning op rij klimmen de dames naar een 9e plaats in het klassement, weg uit de gevarenzone. 
Deblaere (4), Stevens (12), Kimpe (11), Bouzin (7), Ketelers (12), Vanwynsberghe (2), Borrey (3) en Vantorre (2) 
Andere uitslagen: 
4e prov heren A: BC Namedis Chape Knokke-Heist two – ACJ Brugge C: 37-57 (7e plaats)
2e prov dames: BC Namedis Chape Knokke two – Duva Gistel B: 36-44 (10e plaats)
Jeugd: 
U18 – Melco Ieper: 66-41
BBC Poperinge - U16A : 78-53
Wibac – U14: 64-57
Melco Ieper – U12: 79-32
Wytewa Roeselare – U10: 6-10
Basket Kortrijk – U14 meisjes: 52-57

De Knokke-Heistse meisjes staan in het eerste jaar dat ze aantreden onmiddellijk op een 2e plaats in de provinciale reeks met een 4 op 5, wat een bijzonder geslaagde start mag genoemd worden.