14.10.13

30.000-ste Bezoeker voor For Freedom Museum Knokke-Heist

Zaterdag mocht Freddy Jones,  conservator van het For Freedom Museum in Ramskapelle, Knokke-Heist, de Heer en Mevr. Luc  Laloo–Dobbelaere uit Brugge als 30.000-ste en 30.001-ste bezoekers verwelkomen. Het museum opende zijn deuren op 25 april 2009 in het bijzijn van Burgemeester Lippens , Gouverneur Paul Breyne , Minister van Landsverdediging Pieter De Crem en speciaal uit Canada overgevlogen oudstrijder Adrien Boivin, Régiment de la Chaudière.
Het For Freedom Museum wist dus in 5 seizoenen 30.000 bezoekers te boeien uit alle uithoeken van de wereld.   Wat opvalt is dat het FFM bijzonder in de smaak valt van Duitse toeristen die bv. in Zeeland verblijven en een dagje uit naar onze badstad in combinatie een museumbezoek en shopping organiseren.  Uiteraard zijn onze Noorderburen, Britten en vooral Canadezen veel opgemerkte gasten.  We mogen dus stellen dat FFM , Knokke-Heist meehelpt op de internationale wereldkaart te zetten. Deze realisatie is alleen mogelijk dank zij de volhardende medewerking  van een groep begeesterde vrijwilligers en hardwerkende medewerkers die de dagelijkse  werking  waar maken.
Intussen wacht FFM nog een hele opdracht vooral naar onze  jeugd en onderwijs toe. De onderwijsinstellingen hebben het budgettair niet gemakkelijk en zitten met leerprogramma’s die moeten gevolgd worden. Nochtans erkennen de scholen die het museum reeds bezochten dat de leerlingen er  een ongelooflijke ervaring opdoen.
De herdenkingsplechtigheden rond WO-I ontgaan het museum evenmin en geen inspanning wordt gespaard om het internationaal toerisme dat de volgende 4 jaren de Westhoek

zal bezoeken ook via Brugge om  tot in Knokke-Heist te krijgen. Werk aan de winkel dus, maar eerst weer de Duizend Canadese vlaggen in ons straatbeeld proberen te krijgen tijdens de herfstvakantie,ter nagedachtenis van de Canadese jongens die ons in ’44 bevrijdden en promotie voor de 40-ste Canadese Bevrijdingsmars ooit  gestart door wijlen Gerard Adriaenssens, bestuurslid Cnoc Is Ier.