27.8.13

Zomerlezing over de Joodse gemeenschap in een veranderende wereld

Op woensdag 28 augustus om 10 uur geeft Michael Freilich van Joods Actueel een lezing in hotel Pavillon du Zoute in Knokke-Heist over de Joodse gemeenschap in een veranderende wereld. Als journalist is hoofdredacteur Michael Freilich zich als geen ander bewust van de veranderingen die zich aan het begin van de 21ste eeuw in een steeds sneller tempo voltrekken. Ook de Joodse gemeenschap ontkomt niet aan de invloeden die ontstaan zijn op cultureel, sociaal en politiek vlak. Of toch?

Freilich tast af hoe zijn gemeenschap met deze eigentijdse uitdagingen omspringt. De Joodse gemeenschap staat erom bekend om zich in elk tijdsgewricht en vaak in penibele omstandigheden aan te passen zonder daarbij haar eigenheid te verliezen. Bij die zoektocht passeert hij langs alle mogelijke stromingen in het Belgisch (lees Vlaams en Brussels) Judaïsme, van vrijzinnig tot strikt orthodox.

En in een tijd waarin iedereen spreekt over inburgering vraagt de hoofdredacteur van Joods Actueel zich af hoe het gesteld is met de inburgering van ‘s lands oudste immigrantengroep. Ook de moeilijke vragen komen aan bod: is het leven als praktiserend Antwerpse of Brusselse Jood überhaupt nog wel mogelijk?

Locatie: Pavillon du Zoute, Bronlaan 4, 8300 Knokke-Heist  T 050 601 210
Vanaf 9.30 uur: onthaal met koffie. De lezingen beginnen stipt om 10 uur en worden afgerond met een aperitief tot ongeveer 12.30 uur. De voordrachtgevers blijven tijdens het aperitief aanwezig zodat u gesprekken eventueel kunt verderzetten.
Tickets: Prijs: € 15 / € 12,50 (Uitpas)

Reservatie: Tickets kunt u reserveren in het Cultuurcentrum Knokke-Heist. cc.ticket@knokke-heist.be / www.ccknokke-heist.be