26.8.13

Meer dan 10.000 bezoekers voor Art Nocturne Knocke

De kunst- en antiekbeurs Art Nocturne Knocke (ANK) kon afklokken op meer dan 10.000 bezoekende kunstliefhebbers. De 38ste editie van de avondlijke beurs vond dit jaar plaats tussen 10 en 18 augustus in CC Scharpoord en Hotel la Réserve. De kunsthandelaars waren erg tevreden met zowel de opkomst als de kwaliteit van de bezoekers. Kunst blijft dus een belangrijke smaakmaker in onze gemeente.

Bij Galerie Hores had vooral de nieuwkomer Koen Soberon veel succes. Bij Anthony Short Antiques gingen al de belangrijkste stukken van de hand waaronder een prachtige schrijftafel ‘William IV (1830-1840) in rozenhout en een zeldzame commode  ‘A very fine William & Mary Period (1689-1710) walnut with oyster veneer chest of drawers’ England c.1695.

Bij Van Loon had dan weer de driedimensionale fotokunst van Jeffrey Robb veel bijval, bij the Old Treasury waren naast het Deens zilver vooral de antieke juwelen de trekkers. Daartegenover stonden dan  de hedendaagse juweelcreaties van Werner Aerts waar het ‘metier’ bijzonder gesmaakt werd door kenners.

Bij Alex Moens kwam ‘The Limited Greenwich Regulator’ naar Knokke.  Niet zomaar een klok maar een creatie van designer Zone Creations en de Britse klokkenmaker Comitti. Dit staaltje van precisie tikt met zijn 345 onderdeeltjes ook in Buckingham Palace. Een geschenk aan Hare Majesteit Queen Elizabeth voor haar Diamant Jubilee.

Bij Ming-K’I Gallery ging dan weer het topstuk staande danseres uit de Westelijke Han-dynastie van de hand. Bij Douwes Fine Art die een bijzonder sterke stand bracht met zowel oude meesters, moderne werken en oude tekeningen, zijn het tenslotte de oude meesters die het best verkochten, o.a. Cornelis Dusart, Willem van de Velde … Zij tekenden trouwens reeds present voor de volgende editie 2014!
De eyecatcher met de constructivist Roger De Myttenaere en het project met Latijns-Amerikaanse kunst bleken de grote lievelingen te zijn.

In 2014 vindt de 39ste editie plaats van ANK en dit van 9 tot en met 17 augustus 2014.