28.8.13

Opera on the Beach: Don Quichotte van Jules Massenet

De beach arena van Nikkis-World ter hoogte van het Heldenplein in Heist pakt op donderdag 29 augustus uit met een tweede vertoning op groot scherm van de opera ‘Don Quichotte’ van Jules Massenet. Het concept ‘Opera on the Beach’ vindt telkens plaats op donderdagavond en verloopt in samenwerking met De Munt. De vertoning start om 21.30 uur. De toegang is gratis!

De opera Don Quichotte is gebaseerd op Cervantes’ beroemde roman over de dolende ridder die droomt van een rechtvaardige wereld. Vergezeld van zijn trouwe schildknaap Sancho Panza doorkruist Don Quichotte Spanje op zijn zoektocht naar heroïsche overwinningen. Het tafereel van de strijd tegen de windmolens is een van de grappigste en meest aangrijpende momenten in Massenets opera. De opera is stilistisch erg veelzijdig. De opname werd bekroond door het BBC Music Magazine.

De regie en kostuums waren in handen van Laurent Pelly. In de rolbezetting vinden we onder meer José van Dam terug (als Don Quichotte). Met deze rol nam de toen 70-jarige van Dam afscheid van de Brusselse Munt (in 2010). Schitteren ook in de opera: Werner Van Mechelen (Sancho Panza) en Silvia Tro Santafé (La belle Dulcinée). Het koor en het orkest van De Munt stonden onder leiding van Marc Minkowski.

U kunt genieten van de opera in een strandstoel of luierend in een Fatboy zitzak met een glaasje riccadonna prosecco in de hand voor 5 euro. Ook is het loungeterras open. Daar kunt u voor de opera terecht voor een hapje en een drankje.


Nikkis-World biedt tot 1 september tal van activiteiten en events voor groot en klein in de multifunctionele beach arena. Alle activiteiten en meer informatie vindt u op www.nikkisworld.be