27.8.13

Kings of Golf by Optima verwelkomt Ian Woosnam in Knokke-Heist

Ryder Cup-legende voegt zich bij Nicolas Colsaerts, Sergio García en Sam Torrance voor exhibitietoernooi  in Knokke-Heist! Kings of Golf by Optima, het nieuwe exhibitie golftoernooi dat voor de eerste keer zal plaatsvinden in de Royal Zoute Golf Club wist nu ook Ian ‘Woosie’ Woosnam te strikken. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. De voormalige nummer 1 op de wereldranglijst, speelt samen met Sergio García tegen Sam Torrance en ‘The Belgian Bomber’, Nicolas Colsaerts. Beide duo’s spelen op zondag 29 september een Skins Game waarbij ze tijdens een parcours van tien holes elk strijden voor een ander goed doel. 

Woosnam (55) maakte deel uit van de ‘Big 5’ van golfers die de wereld van het golf domineerden in de jaren ’80 en ’90 en won meer professionele golftoernooien dan eerder welke andere Britse speler ooit. Hij behaalde maar liefst 28 overwinningen in de Europese Tour en 4 in de Seniors Tour. Ian Woosnam won de US Masters in 1991 en nam acht keer deel aan de Ryder Cup. In 2006 voerde hij het Europese Ryder Cup-team naar de indrukwekkende overwinning met 18 ½ - 9 ½. Voor zijn bijdrage aan de golfsport werd hij zelfs onderscheiden in de Orde van het Britse Rijk.

Door zijn ‘down-to-earth’-persoonlijkheid en zijn groot doorzettingsvermogen is ‘Woosie’ zeer geliefd bij het publiek. ‘Winnen is nog steeds belangrijk, maar in dit spel zijn er geen verliezers, al wil ik wel zoveel mogelijk budget voor mijn goed doel ophalen!’, zegt de golflegende. ‘Ik vind het een hele eer in België te mogen spelen naast mijn vriend Sam en de jongere garde.’, aldus Ian Woosnam.

Ian Woosnam speelt ten voordele van VZW Jeronimo (meer info: www.vzwjeronimo.be). Nicolas Colsaerts speelt voor de “Mucovereniging” (meer info: www.muco.be) en Sam Torrance neemt het op voor "Missing Children Europe". (meer info: www.missingchildreneurope.eu) terwijl Sergio García zal spelen voor "Belgian Kids Fund". (meer info: www.belgiankidsfund.be)

Tickets voor Kings of Golf by Optima zijn verkrijgbaar via de website www.kingsofgolf.be of via de Facebook fanpagina “kingsofgolf”. De prijs voor een ticket bedraagt 30 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen jonger dan 16 jaar.