26.8.13

12de blaasmuziekfestival in Knokke-Heist

Op zondag 15 september organiseert de Koninklijke Ceciliaharmonie Heist voor de 12de keer een groots muziekfestival waarbij Knokke-Heist weer zal bruisen van de blaasmuziek. Het is ondertussen alweer vijf jaar geleden dat er een festival werd georganiseerd. In 2008 bestond de harmonie immers 100 jaar. Nu, vijf jaar later, kwamen de muziekkriebels weer boven om een minstens even spetterend muziekfeest op poten te zetten. In samenwerking met de gemeente werden maar liefst 6 bevriende korpsen bereid gevonden om aan deze prachtige dag deel te nemen. Het festival wordt al op zaterdag 14 september ingezet door de Brassband Gerlach uit Houtem-Valkenburg. Vanaf 19.15 uur volgt er een gezamenlijk wandelconcert.  

Op zondag 15 september kunt u vanaf 11 uur zowel in Knokke op het Van Bunnenplein (Harmonieorkest 'SJC’, Herentals) als in Heist op het Heldenplein (Harmonie ‘Hoop in de Toekomst’, Paal) en op De Bolle (Brassband ‘Gerlach’, Houtem, Nederland) gelijktijdig genieten van drie smakelijke aperitiefconcerten.

’s Namiddags volgen er vanaf 13.45 uur wandelconcerten doorheen het centrum van Heist gelijktijdig door de Ceciliaharmonie uit Oudenburg en de Koninklijke Fanfare ‘De Ridder Jans Zonen’ uit Dadizele. Om 14.30 uur volgen er nog meer concerten op het Heldenplein door de drumband van onze eigen harmonie en de Kon. Fanfare ‘De Ridder Jans Zonen’.


De dag wordt om 16.30 uur treffend afgesloten met een gezamenlijk optreden door alle deelnemende korpsen. Zij zorgen o.l.v. Rik Bonny, dirigent van de Ceciliaharmonie Heist, voor een passende afsluiter van een fantastische dag.