30.8.13

Canadezen in de wolken met overwinning Vuurwerkfestival

Op dinsdag 27 augustus werd Canada uitgeroepen tot overwinnaar van het Internationale Vuurwerkfestival 2013. In een schrijven aan Eerste Schepen Maxim Willems en aan Jan Deroose stelt vuurwerkdesigner en hoofd van het pyrotechnische bedrijf Brad Dezotell dat hij in de wolken is met de nieuwe overwinning die op het palmares van zijn firma komt. De brief ging meteen ook naar alle zakelijke contacten van het bedrijf. Meteen een prima publiciteit voor de badstad.
“Het Vuurwerkfestival in Knokke-Heist is de 11de belangrijke 'pyro-muzikale' wedstrijd waar we de eerste plaats wisten weg te kapen. Het gaat ook niet om een onbelangrijke wedstrijd. Het festival in Knokke-Heist is een competitie die al meer dan 30 jaar lang furore maakt. Daardoor geldt het als een van de langst bestaande vuurwerkfestivals wereldwijd. We zijn dan ook dolgelukkig dat we konden deelnemen aan dit specifieke evenement.”

“Ons succes is voor een groot stuk te danken aan onze Belgische gastheer HC Pyrotechnics en onze voornaamste leverancier Pyrotechnia Zaragozana in Spanje. We willen hen dan ook van harte bedanken voor alle steun en inspanningen.” “Knokke-Heist is bovendien een Belgische gemeente met een rijk verleden waarin een nauwe band ontstond met Canada. Bovenal is het een prachtige plek om te bezoeken. De inwoners verwelkomden ons met open armen en ik raad elke Canadees dan ook aan om dit deeltje van de wereld te bezoeken als je daar ooit de kans toe krijgt.” Canada was de kandidaat die het Vuurwerkfestival 2013 mocht openen op maandag 19 augustus. Als winnaar mogen zij volgend jaar het Vuurwerkfestival 2014 afsluiten. Opnieuw spektakel verzekerd dus.