6.6.13

Vergroot de hoop, verklein de kanker

Tussen 15 juni en 31 augustus vindt in Knokke-Heist opnieuw de campagne ‘Vergroot de Hoop’ plaats. Tijdens de campagneperiode kunt u opnieuw met uw taxussnoeisel terecht in het recyclagepark in de Sluisstraat. Het ingezamelde snoeisel draagt rechtstreeks bij aan de bestrijding van kanker. Taxus bevat immers baccatine, wat de grondstof is voor de productie van chemotherapie.

Record verbeteren
Vorig jaar zamelde Vergroot de Hoop een recordhoeveelheid in van 6400 m³ taxussnoeisel, goed voor 6400 chemotherapieën. Doel dit jaar is om dat record nog te verbeteren. Hoe groter de hoop taxussnoeisel wordt, hoe groter de hoop op genezing voor talloze kankerpatiënten.

Bekende Taxus-ambassadeurs
Dit jaar krijgt de campagne ook de steun van tien ‘Taxus-ambassadeurs’. Dit zijn bekende Vlamingen die zich volledig achter de actie zetten: Kurt Defrancq, Marijn Devalck, Pol Goossen, Sam Gooris, Ivo Mechels, Sergio, Luc Caals, Sven De Ridder, Greet Rouffaer en Lynn Wesenbeek.

Gratis taxuszakken

U kunt gratis zakken voor uw taxusafval afhalen in de winkel van Horizon Net op het Gemeenteplein. Op die manier kunt u uw afval makkelijker naar het containerpark brengen.