5.6.13

Project Rookvrije Klassen afgesloten

Zopas vond de afsluitende receptie van het project Rookvrije Klassen plaats in de middenschool OLVTD in Heist. Het gemeentebestuur overhandigde er ook een hifi-muziekinstallatie zodat de leerlingen met hun ‘anti-rookliedje’ andere jongeren kunnen motiveren om te stoppen met roken of er niet mee te beginnen. Voor de klassen die na de actie rookvrij zijn, waren er diploma’s voorzien. Eva Brackman, een stoere leerlinge uit het vierde jaar, zong het anti-rooklied live en kreeg tijdens het refrein telkens bijval van alle leerlingen van het eerste en tweede jaar. Na het zingen, konden de leerlingen hun keeltjes opnieuw smeren tijdens de alcoholvrije receptie.

Het project Rookvrije Klassen voor de eerste en tweede graad past binnen het gezondheidsbeleid en de drugspreventie in de school. Elke klas kon zich inschrijven voor de wedstrijd ongeacht het aantal rokers bij de start. De uitdaging bestond erin om met de hele klas minstens 90% rookvrij te zijn op het einde van het schooljaar. Als dat lukte, ontving de klas een diploma. De klassen konden bovendien ook deelnemen aan een creatief luik waarbij ze een liedje van maximaal 4 minuten en een cd-hoesje moesten maken.


De wedstrijd is een organisatie van het VIGeZ (expertisecentrum voor gezondheidspromotie en ziektepreventie) en de Logo’s (Lokaal GezondheidsOverleg) en geniet de steun van het gemeentebestuur. Scholen die info wensen rond de gemeentelijke subsidie kunnen dit opvragen bij de dienst Jeugdcultuur op 050 630 806.