3.6.13

Eerste schip van Evergreen-Hanjin CEM/ANN dienst in juli in Zeebrugge

Het eerste schip van de herschikte CEM/ANN dienst van Evergreen Lines en Hanjin Shipping Lines wordt in de haven van Zeebrugge verwacht op vrijdag 19 juli. De schepen van deze Azië-Europadienst zullen worden behandeld aan de Zeebrugge International Port Terminal (ZIP) van PSA. Evergreen Lines en Hanjin Shipping Lines maakten eerder dit jaar het nieuwe schema van hun gezamenlijke CEM/ANN-dienst bekend. Port of Zeebrugge werd opgenomen in de dienst als de laatste Europese haven voordat de schepen terugkeren richting Azië. Ook Cosco, “K” Line en Yangming zullen op deze dienst slots voor hun rekening nemen.
Port of Zeebrugge en PSA melden vandaag dat de schepen van deze dienst aan de ZIP-terminal zullen worden behandeld. Deze ultramoderne terminal van PSA, de grootste terminal operator wereldwijd, is gelegen aan de noordzijde van het Albert II-dok. De terminal heeft een diepgang tot 17 m en is uitgerust met de grootste containerkranen in Europa, met een reikwijdte van 24 containers breed. PSA Zeebrugge baat tevens de CHZ-terminal uit op het westelijke schiereiland in de voorhaven.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge, is zeer tevreden met de keuze van Evergreen en Hanjin. “De CEM/ANN dienst is een belangrijke verbinding met het Verre Oosten en dus ook een bijkomende versterking van onze banden met deze Aziatische landen. Wij zijn blij Evergreen en Hanjin in Zeebrugge te verwelkomen.”  Enno Koll, Managing Director PSA Zeebrugge is bijzonder verheugd om de CEM/ANN dienst te kunnen verwelkomen. “De haven van Zeebrugge bevestigt hiermee haar positie als diepzeehaven met een uitstekende ligging op het kruispunt van belangrijke mondiale routes.”  Het schema van de CEM/ANN-dienst is als volgt: Qingdao, Shanghai, Ningbo, Hong Kong, Yantian, Tanjung Pelepas, Colombo, Rotterdam, Felixstowe, Hamburg, Zeebrugge, Algeciras, Colombo, Tanjung Pelepas, Hong Kong, Qingdao.