7.6.13

Minder fietsdiefstallen in Knokke-Heist

In de politiezone Damme/Knokke-Heist daalde in 2012 het aantal aangiften voor fietsdiefstallen voor het eerst in jaren. De tendens zet zich duidelijk door in 2013. Momenteel zijn er de helft minder aangiften in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Fietsdiefstallen zijn een prioriteit in het ‘zonaal veiligheidsplan 2009-2013’ van de lokale politie. “Onze focus is gericht op gelegenheidsdieven en georganiseerde bendes, maar we zetten ook in op preventie. We werken hiervoor nauw samen met de gemeentelijke preventiedienst. Je fiets laten graveren en goed afsluiten met een degelijk slot, blijft de boodschap,” zegt beleidsofficier Steve Desmet. Ben je het slachtoffer van een fietsdiefstal? Doe altijd aangifte bij de lokale politie. Kom naar het loket in het politiecentrum (Van Steenestraat 10, Knokke-Heist) of beter: maak gebruik van de handige online tool (www.police-on-web.be). Nog al te vaak worden fietsen aangetroffen, maar blijft de eigenaar onbekend omdat er geen aangifte werd gedaan. Deze fietsen verschijnen op www.gevondenfietsen.be.

Preventie
Ben je op zoek naar preventietips of info over de graveermomenten? Contacteer de dienst Preventie van de gemeente Knokke-Heist (tel. + 32 50 630 473; preventie@knokke-heist.be).

Enkele preventietips:
·         maak je fiets altijd vast, ook al laat je hem maar even onbewaakt achter;
·         gebruik een degelijk fietsslot (uit gehard staal);
Beter nog is gebruik te maken van 2 verschillende sloten!
·         bevestig je fiets met zijn kader (niet met het voorwiel) aan een vast voorwerp (bijvoorbeeld: een diefstalveilig fietsrek, een paal...);
·         stal je fiets op plaatsen waar sociale controle mogelijk is;
·         verwijder alle losse fietselementen (bijvoorbeeld: fietscomputer, afneembare verlichting…);

·         laat je rijksregisternummer in je fiets graveren.