6.6.13

De Sloepe zoekt gastgezinnen voor dansers

Deze zomer organiseert Volkskunstgroep De Sloepe uit Knokke-Heist voor de zesde maal de ‘Danshappening aan Zee’. Op zaterdag 10 augustus wordt de badstad namelijk opnieuw ondergedompeld in een  tweejaarlijks volkskunstbad. Vier groepen brengen die dag volksmuziek en volksdans naar de gemeente. Dit jaar zijn voor de eerst maal ook buitenlandse groepen te gast. Het Jeugdensemble Crystal uit Kazan (Rusland) heeft al toegezegd om aanwezig te zijn. Volkskunstgroep De Sloepe is momenteel nog in de onderhandelingsfase met een Roemeense groep.  Voor de opvang van de dansers en muzikanten van deze groepen is men nog op zoek naar gastgezinnen. 

De gastgezinnen worden gevraagd om vanaf vrijdag 9 augustus (in de namiddag) tot maandag 12 augustus (in de voormiddag) één of twee gasten in huis te nemen. Dit houdt dus in dat de gast drie nachten kan blijven slapen en dat ze drie maal een ontbijt krijgen. Aan de gastgezinnen wordt ook gevraagd om hun gasten af te zetten en op te halen voor en na een optreden. 

In ruil ontvangt het gastgezin een uitnodiging tot een overheerlijke barbecue (op vrijdag 9 augustus) per danser of muzikant die ze te slapen leggen. Voelt u zich geroepen om gastgezin te zijn tijdens de komende ‘Danshappening aan Zee’ of hebt u nog vragen rond het gastgezin zijn neem dat contact op met Belinda Incoul, Westkapellestraat 46 in Heist, GSM: 0486/839786, e-mail: belinda.incoul@hotmail.com


Actiefoto van Jeugdensemble Crystal uit Kazan (Rusland)