5.6.13

Lezing: Waarheid over water in Lakeside Paradise

Op vrijdag 14 juni om 20 uur geeft Raphael Claessens van de Clean Planet Managers in Lakeside Paradise een boeiende lezing over drinkwater. De spreker heeft het o.a over sportscholen  en  keuzes met betrekking tot onze voeding en lifestyle, dit alles om het maximale uit het leven te halen. Voor vele mensen is het immers onduidelijk welke cruciale rol drinkwater speelt.

Welke keuzes met betrekking tot drinkwater moeten we maken om onze gezondheid maximaal te ondersteunen? En zijn deze keuzes realiseerbaar of betaalbaar? “De Waarheid over Water” gaat over droogrest of residu sec, levend water, kraantjeswater, flessenwaters, diverse verpakkingen en filtersystemen.  Maar ook over de kosten en noodzaak van zuiver en vitaal drinkwater en de vervuiling die het meebrengt… Gedurende twee uur komen al deze onderwerpen aan bod. En dit ondersteund door een aantal geprojecteerde beelden en afgewisseld met enkele water-experimenten en  proevertjes van onbekende waters om ze te beoordelen op smaak en aantrekkelijkheid.


In een glas helder betoog brengt Raphaël Claessens dus de essentie van gezond drinkwater. Gedaan met de vele fabeltjes rondom ‘gezond’ drinkwater, flessenwater, filters of kraantjeswater. Bovendien leren de deelnemers ook hoe ze onnodige vervuiling kunnen tegengaan.