3.6.13

5000 jaar levenservaring in één geschenkboek

Sabine Van Meenen, een ondernemerscoach van Knokke-Heist, schreef samen met 99 anderen mee aan het boek "100 In Zicht", een uniek project dat volledig online verliep. De 100 auteurs zijn erin geslaagd om binnen 1 week 15.000 EUR startkapitaal te vergaren en dit zonder uitgever of bankfinanciering. De opbrengst van dit boek gaat volledig naar het goede doel.


Een uniek experiment via de sociale netwerksite LinkedIn heeft geleid tot de creatie van een bijzonder project “100 In Zicht” waarmee bovendien ook 10.000 EUR wordt ingezameld voor een goed doel. Het is voor het eerst dat 100 virtuele ‘vrienden’ erin slagen om via crowdfunding via sociale netwerksites samen zo’n maatschappelijk waardevol project te realiseren.

100 In Zicht is een prachtig geschenkboek: het bundelt 100 buitengewone levensinzichten van 100 gewone mensen zoals u en ik. Kleine en grote momenten die hen tot bezinning, inkeer of verandering hebben gebracht. Herkenbaar, ontroerend, verrijkend. En vaak groots in hun eenvoud. Samen met de uitgave van dit boek hebben de intiatiefnemers ook een website gelanceerd waar iedereen die daar behoefte aan heeft – vrij kan grasduinen.  Wanneer je zin hebt in een verhaal dat deugd kan doen, helend kan werken, of gewoon verrijkend kan zijn voor jou op dat moment. De communitywebsite www.hetgroteboekexperiment.be wordt op 29 juni live gezet. Je kunt via deze website met de auteurs in contact treden en je kan zelf ook auteur worden en een inzicht posten.  Zo worden deze webstek een levende community van mensen met steeds meer uitzicht op inzicht. De volledige netto opbrengst van het grote boekexperiment gaat telkens naar een goed doel dat de medewerkers samen kiezen.