25.4.13

Zwin Binnenste Buiten

Op maandag 20 mei organiseert het provinciebestuur en het Agentschap Natuur en Bos in samenwerking met het gemeentebestuur van Knokke-Heist “Zwin Binnenste Buiten - op het ritme van de natuur”. Deze happening is een combinatie van een wandel-, fiets- en zoektocht die toegankelijk is voor gezinnen met of zonder kinderen. Een aparte, maar vooral leuke manier om het natuurreservaat de Zwinduinen en-polders te ontdekken. U bepaalt zelf de afstand en maakt kans op een mooie prijs. Onderweg kunt u even op adem komen, een leuke opdracht uitvoeren, een quizvraag oplossen of u kunt deelnemen aan een workshop.

Wandelzoektocht
Voor de stappers start een wandellus op de parking van het Zwin waar kinderen insectenhotelletjes en vogelnestjes knutselen. Aan de hand van een routekaart doorkruisen natuurliefhebbers heel het natuurreservaat de Zwinduinen en –polders. Onderweg komen de deelnemers langs enthousiaste natuurgidsen en de vogelwerkgroep Mergus. Op het eindpunt van de zeedijk aan de Haas vinden de wandelaars een strandlabo, een natuurapotheek en creatieve workshops voor kids. Bij het unieke uitzicht over de Zwinvlakte geeft het Agentschap voor Natuur en Bos uitleg over de ingrijpende werkzaamheden die er plaats vinden.  

Fietszoektocht
De fietsers starten eveneens op de parking van het Zwin. Een speciaal voor die dag uitgestippelde route loopt door de Zwinduinen en -polders, via de beroemde paadjes van het Zoute tot in het centrum van Knokke bij deKunstacademie. De deelnemers kunnen er proeven van enkele leuke workshops op het ritme van de natuur. Via kleine landweggetjes fietsen ze terug naar de parking van het Zwin waar ze de dag kan afsluiten met een muzikaal optreden in de natuur.

Plaats van afspraak: parking het Zwin, Graaf Leon Lippensdreef 8 – 8300 Knokke-Heist
Gratis deelname.