24.4.13

Mansour Bahrami en Henri Leconte op Optima Open 2013

Naast Boris Becker en Yannick Noah, bevestigden nu ook Mansour Bahrami en Henri Leconte hun komst naar Optima Open in Knokke-Heist. Deze toptennissers van weleer zijn nog steeds heel geliefd bij de fans van tennis uit de gloriejaren ’80. Naast een hoogstaand staaltje tennis staan Bahrami en Leconte garant voor enkele matchen vol humor en onvergetelijk tennisplezier. Van 15 tot 18 augustus treden deze voormalige dubbelspelpartners terug in de spotlight voor de nieuwe editie van Optima Open in Knokke-Heist.

Mansour Bahrami, afkomstig uit Iran, is een geboren entertainer en hoogstwaarschijnlijk de grappigste figuur uit tennisland. Hij staat bekend om zijn hilarische kunstjes op het tennisveld. Bekijk de compilatie hier. Dit natuurtalent houdt er een uitzonderlijk levensverhaal op na. Bahrami is een selfmade man die al observerend als ballenjongen het spel leerde. Deze graag geziene toptennisser met zijn opvallende snor en aanstekelijke lach leerde tennis spelen met bezemstelen en pannen omdat hij zich geen racket kon veroorloven. Nadat door de Islamitische Revolutie professioneel tennis verboden werd in Iran, vluchtte hij naar Frankrijk. Tijdens Optima Open zal hij elke dag zijn beste tennis laten zien tijdens een dubbelspel.

De Fransman Henri Leconte neemt voor de vierde keer deel aan Optima Open en het publiek ziet hem nog altijd graag langskomen. Vorig jaar zorgde hij zelfs voor een kleine verfrissing voor alle toeschouwers op een zinderend hete dag. Bekijk het filmpje hier.
De voormalige nummer 5 van de wereld speelde in 1988 de finale van Roland Garros en beleeft nog steeds evenveel plezier aan het spel. ‘Ik kom graag terug naar Knokke. Ik hou van de sfeer en de omgeving. Ik ben klaar om weer een pak plezier te beleven tijdens Optima Open’, lacht de charismatische Leconte.

Optima Open maakt deel uit van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de ‘living legends’ van het tennis die het professionele circuit tenminste een jaar verlaten hebben en 30 jaar of ouder zijn. Naast de Champions Tour single matches, organiseert Optima Open, los van de ATP Champions Tour rankings, ook elke speeldag een ‘Special Guest Double Match’ met legendes van weleer. Een overzicht met de uurregeling van de geplande wedstrijden, vindt u hier.

Tickets voor Optima Open 2013 zijn verkrijgbaar via Free Record Shop, op www.optimaopen.be en telefonisch op het betalend nummer +32 (0)900 701 55. Prijs ongenummerde dagtickets 15/08 en 16/08: 27,5€ - 17/08 en 18/08: 30€. Prijs genummerde dagtickets 15/08 en 16/08: 35€ - 17/08 en 18/08: 37,5€.