23.4.13

Start stickerverkoop Rode Kruis in Knokke-Heist

Het Rode Kruis geeft op donderdagavond 25 april om 19 uur in het stadhuis Heist het startschot voor de 14-daagse stickerverkoop. De sticker wordt dan officieel voorgesteld net voor de gemeenteraad. Burgemeester Graaf Leopold Lippens krijgt de eer om de allereerste sticker op de kop te tikken. Het thema van de campagne dit jaar is ‘Maya de Bij’, gekend van de gelijknamige tekenfilmserie. Tevens besliste het College van Burgemeester en Schepenen om ook dit jaar de vlaggen van het Rode Kruis overal in de gemeente te laten wapperen tijdens de actieperiode (tussen 24 april en 8 mei).

Dit jaar zal een gedeelte van de opbrengst gespendeerd worden aan didactisch materiaal, waaronder enkele computergestuurde reanimatiepoppen.  Een nieuw type opplooibare tent alsook extra steun voor de ngo Flame van dokter Michel Van Brussel uit Ramskapelle en zijn collega Luc De Clerck  staan op het verlanglijstje.  Dokter Van Brussel kreeg alvast  uit de handen van Rode Kruis voorzitster Dokter Linda Sabbe reeds een financieel voorschot voor zijn brandwondencentrum in Burkina Faso.  Zijn boeiende spreekbeurt i.v.m. brandwondenbehandeling hier in België en in Burkina Faso, die hij als aperitief ter voorbereiding van de stickeractie bracht, werd door de aanwezige Rode Kruis-vrijwilligers enorm gesmaakt.

Vanaf 26 april tot 9 mei wordt alles in het werk gesteld om (hopelijk) 10.000 stickers aan de man/vrouw te brengen.  Het thema op de zelfklever van dit jaar is Maya de bij die samen met haar vriendjes Willy en Flip de Sprinkhaan iedereen uit de nood helpt.  De 8 figuurtjes zijn uitneembaar wat de sticker nog leuker maakt.