22.4.13

Superpluim voor medewerking aan 25ste Joepi

Gouwleider David De Langhe van KSA Noordzeegauw heeft het gemeentebestuur,  de medewerkers van de gemeentelijke evenementencel en de werklui van de dienst Feesten in Knokke-Heist zopas uitdrukkelijk bedankt voor de uitermate goede samenwerking op Joepie 25. Het gemeentebestuur heeft vervolgens op zijn beurt de Heistse bevolking en de Jeugdraad gefeliciteerd voor hun gastvrijheid en  inzet. 

Heist slaapdorp voor West-Vlaamse KSA’ers
“Voor de eerste keer kwamen alle West-Vlaamse KSA groepen in éénzelfde slaapdorp samen, iets wat zonder jullie inzet onmogelijk geweest was. In vele gemeenten zou het organiseren van een dergelijk initiatief niet mogelijk zijn. We werden logistiek ondersteund op een manier waarvan wij dachten enkel te kunnen dromen. Ook een grote dank aan het gemeentebestuur om dit initiatief geheim te houden, “aldus David De Langhe pedagogisch medewerker bij KSA West-Vlaanderen.

Joviale Heistenaars
Op zijn beurt wil het gemeentebestuur de Heistse bevolking danken die totaal onverwacht overspoeld werd door een blauwe vloedgolf van een kleine duizend jongeren die de markt van Heist en zaal Ravelingen overrompelden.  Alle jongeren vonden vlug een al dan niet  geïmproviseerde slaapplaats bij een gastvrij Heists gezin. Velen kregen ook de kans om na 3 dagen stappen eindelijk eens onder een warme douche te kruipen. In sommige gezinnen kregen de jongeren zelfs ovenverse broodjes aangeboden.  Ook oudleidingskoppel Dirk Reubens en Fabienne Maes legden in hun woning in Westkapelle een groep jongeren te slapen.

Voorzitter Jeugdraad leverancier van worsten per strekkende meter
Ook de Jeugdraad heeft zich bij de voorbereiding en tijdens de Joepie flink uit de naad gewerkt. Toen rond 20 uur de voorraad barbecueworsten dreigden op te geraken, snelde voorzitter Stijn De Cock nog vlug alle warenhuizen af. In de Colruyt van Westkapelle werd hij uiteindelijk gesignaleerd met een metershoge stapel worsten die hij gezwind tussen armen en kin voorbij de kassa wist te loodsen.   Zo konden ook de allerlaatste groepen nog genieten van een overheerlijk stukje vlees op de barbecue op het Maes en Boereboomplein.