11.12.13

Lychees aangekomen in Zeebrugge

Dinsdag is de Atlantic Klipper de haven van Zeebrugge binnengevaren met lychees. Het gaat om de eerste lading lychees afkomstig uit Madagascar. Momenteel wordt ongeveer 7.500 ton gelost bij Belgian New Fruit Wharf. Volgende maandag is de tweede aanvoer voorzien. 
Bij Belgian New Fruit Wharf wordt momenteel de eerste lading lychees gelost. De Atlantic Klipper brengt 7.500 ton lychees naar de kusthaven. Vanuit Zeebrugge gaan de lychees naar zowat alle Noord-Europese landen. De levering heeft te maken met de aankomende kerstperiode, wanneer de vraag naar lychees traditioneel stijgt. 
Volgende maandag -in de vroege uren- wordt de Baltic Klipper verwacht met de tweede lading.  De Baltic Klipper bevindt zich momenteel ter hoogte van de Westelijke Sahara.

“De komst van de lycheeschepen bewijst de rol die Zeebrugge speelt als Food Port. Net zoals de kiwi’s van Zespri gaan deze vruchten van hier naar alle markten in Europa. We zijn blij dat we op deze manier meewerken aan een prettige eindejaarsstemming!”, aldus Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van het havenbestuur Zeebrugge.