9.12.13

Lokale politie steunt BoB-campagne met alcoholcontroles

De lokale politie Damme/Knokke-Heist steunt de komende eindejaarsperiode de BoB-campagne van het Belgisch Instituut voor de VerkeersVeiligheid (BIVV) met kleine, gerichte alcoholcontroles. De kick-off van de actie werd afgelopen weekend gegeven tijdens de Nacht van de Verkeersveiligheid. Zowat op alle invalswegen van Knokke en Heist werd gecontroleerd.  Ook in de rest van de provincie was dat het geval. In West-Vlaanderen liepen in vergelijking met vorig jaar de voorbije dagen alvast meer chauffeurs tegen de lamp. 
Organiseer je vooraf… Klaar om te bobben?
Tanden gepoetst? Haar gekamd? Terugrit georganiseerd? Of drink jij straks geen alcohol? Met de slogan ‘Organiseer je vooraf… Klaar om te bobben?’ roept het BIVV op om mee te bobben en een veilige terugrit te organiseren vóór je op stap gaat. Ben jij klaar om zorgeloos te genieten van een bezoek aan de kerstmarkt, Klink & Drink en de talloze andere eindejaarsfestiviteiten? 
Kleine, gerichte controles
De lokale politie plant de komende weken, zowel overdag als ’s nachts, heel wat kleine, gerichte alcoholcontroles. “Onze politiezone bobt ook tijdens de eindejaarsperiode mee,” zegt korpschef Etienne Stockx. “De campagnes en controles blijven nodig om de bestuurders er aan te herinneren dat rijden onder invloed niet kan. Het is belangrijk dat we  samen werk maken van meer verkeersveiligheid.”
Tijdens de vorige winter-BoB-campagne nam de politie 864 ademtests af. Hiervan blies 7 procent (ofwel 64 bestuurders) positief. Er werden ook 39 rijbewijzen ingetrokken. De komende weken wil de lokale politie opnieuw een 800-tal ademtests afnemen.

Na de BoB-campagne lopen de acties gewoon door. In de politiezone Damme/Knokke-Heist kan je het ganse jaar door, op elk moment van de dag, op alcohol, drugs en snelheid worden gecontroleerd.