10.12.13

Knokke-Heistenaars maakten in India groots 3D-boekproject

Stadgenoten Frank Matthys (Drukkerij Matthys, FOTOF 3D-fotografie) en Hans De Craemer hebben vorig jaar een vijf-weken-durende reis ondernomen naar India. In opdracht van drukkerij Pragati in Hyderabad, India, mochten zij door India trekken met de bedoeling een groot aantal bezienswaardigheden driedimensionaal te fotograferen om daarmee een boek te maken dat zou worden gedrukt en uitgegeven in India. De fotografie, het design van het boek en de nodige tekst lag in hun handen. 
Zij hadden 13 vluchten nodig, waarvan 9 in India. Er werden 6 camera's gebruikt om 10.867 foto's te nemen, waarvan 4.670 in 3D. Uiteindelijk is het een set van 2 boeken geworden, beide 30 x 30 cm (!), die bol staan met 654 foto's, waarvan 229 in 3D. 
Het eerste boek noemt "My India" en toont een 66-tal bekende plaatsen in India. Via de
driedimensionale foto's start de reis in Hyderabad, dan richting zuiden naar Bangalore en Mysore (koninklijk paleis van de Maharaja), richting westen naar Mumbai (Victoria Station, India Gate), richting noorden naar Delhi, richting oosten naar Agra (Taj Mahal), Varanasi (heilige stad, lijkverbrandingen, sadhus) en Calcutta, richting Himalaya naar Darjeeling.
Het tweede boek verteld, aan de hand van het dagboek dat Hans De Craemer elke avond zorgvuldig bijhield, hun wonderlijke reis zoals ze het daar echt hebben beleefd. Dit boek noemt "The making of" en staat vol met anekdotes. 
Deze set van 2 boeken worden momenteel te koop aangeboden voor slechts 40 EUR per set bij Hans De Craemer en Frank Matthys. 
Voor hen die benieuwd zijn naar andere culturen, die graag 'ver' op reis gaan, die genieten van exotische gerechten en rust vinden bij idylische omgevingen, zullen zeker hun hart verliezen bij het aanschouwen van het dagelijkse leven in India.
Constant gebruik je je zintuigen : bij het aanschouwen van de massa in de treinstations of de schoonheid van de Himalaya, bij het luisteren van de verschillende talen of naar de typische Indische muziek, bij het ruiken van de kruiden op de lokale markten, bij het proeven van het lekkere eten waar je ook bent, bij het aanraken van de gracieuze sarias met hun superieure kwaliteit, bij het voelen van de verschillende temperatuursverschillen, ... 

Kortom, bij het lezen van hun dagboek en het bekijken van de massa foto's voel je je welkom in dit betoverende land, vol van kleur, contrasten, religies en leven. Het wordt genieten van deze prachtige bevolking met hun oogverblindende glimlach. Welliswaar een uniek kerstcadeau voor een mooie kerstprijs.