12.12.13

Knokke-Heist in Vuur en Vlam

Knokke-Heist heeft een lange traditie in het organiseren van evenementen met een hoge spektakelwaarde. In december en januari, tijdens de drukke eindejaarsperiode, pakt de badstad uit met een gloednieuwe publiekstrekker: Flamboyant. Een primeur voor de Belgische kust. Op zaterdag 14 december om 17 uur steekt burgemeester Lippens het vuur aan het lont op het Van Bunnenplein. Vanaf dan zijn de Flamboyant-acts elke zaterdag en zondag te zien van 16 tot 19 uur. Het vuur wordt gedoofd op zondag 5 januari 2014.  


Flamboyant is een uniek en groots openluchtspektakel dat Knokke-Heist, van Het Zoute tot in Heist, in vuur en vlam zal zetten. Op het Maurice Lippensplein, Van Bunnenplein, Frans Desmidtplein, Lichttorenplein, Albertplein, Heldenplein en in de Dumortierlaan ter hoogte van de Heilig Hartkerk worden er gedurende vier weekends rond kerst en Nieuwjaar adembenemende vuurshows voor jong en oud opgevoerd. 
Zo staat er op het Van Bunnenplein een spectaculaire vuurknikkerbaan en zijn er op de andere locaties diverse optredens gepland. Decoratieve vuurelementen dompelen, na het vallen van de duisternis, winkelstraten en pleinen onder in een sfeervolle warm-oranje gloed. Alle acts en attracties worden verzorgd door een gerenommeerd gezelschap van Belgische vuurartiesten.