13.12.13

‘Charlotte’ van De Kopergietery te gast in CC Scharpoord

Komen zelfmoordgedachten bij tieners vaak voor? Hoe kan je als ouder of leerkracht signalen herkennen? Wat doe je als je merkt dat een vriend of vriendin bij momenten heel diep zit? Kan je daarover zomaar een gesprek aangaan of is er een betere aanpak? Op al deze vragen krijg je een antwoord in de voorstelling ‘Charlotte’ op vrijdag 7 februari om 20 uur in CC Scharpoord. 
Deze voorstelling is gemaakt door De Kopergietery samen met jongeren uit de theaterateliers. Voor ‘Charlotte’ lieten ze zich inspireren door de gedichten van een tienermeisje die het moeilijk had met het leven en eruit wou stappen. De gedichten getuigen van angst, twijfel, verscheurdheid, maar evengoed  van levensvreugde, energie en een scherpe humor… In deze voorstelling vloeien spel, dans, muziek en filmbeelden in elkaar over.
De Gezinsbond wil de actuele thematiek van zelfmoordgedachten en zelfdoding bij jongeren onder de aandacht van ouders en tieners brengen. Na de pauze volgt een nabespreking door Sarah Bal, klinisch psychologe verbonden aan het UZ Gent. Zij geeft een antwoord op de vragen waarmee je als toeschouwer na de voorstelling kan zitten. 
Organisatie: Gezinsbond 

Vrijdag 7 februari - 20 uur, Cultuurcentrum Scharpoord
Info en tickets: Cultuurcentrum Scharpoord / T 050 630 430 /www.ccknokke-heist.be