19.7.13

Zondag 21 juli: Kneistival in het teken van de hiphop

Op zondag 21 juli pakt Kneistival op het Heldenplein in Heist uit met een speciale dag in het teken van de Nederlandse hiphop. U kunt er genieten van optredens van de hiphopformaties De Kraaien, Postmen en Gers Pardoel. Het startschot wordt gegeven om 20 uur.

De Kraaien
De Nederlandse hiphopformatie De Kraaien is vooral bekend van de single ‘Ik vind je lekker’. Dit nummer was in ons land onder meer in het Glazen Huis te horen tijdens de Music For Life-actie. De hiphoppers staan bekend voor hun expliciet taalgebruik en dito poses, maar beloven voor de gelegenheid een ietwat gekuiste versie te brengen (rekening houdend met de kinderen die op het plein rondlopen).

Gers Pardoel
Het eerste succes van hiphopper Gers Pardoel was het nummer ‘Broodje Bakpao’ in samenwerking met The Opposites. Bij ons is hij vooral bekend van de single ‘Ik neem je mee’. De carrière van Gers kreeg een boost dankzij de hulp van Remon Stotijn, de ex van Anouk die als rapper Postman door het leven ging.

Postmen

Remon Stotijn is zelf ook van de partij samen met Shyrock en G-Boah. De drie vormen samen het hiphoptrio Postmen dat tussen 1998 en 2003 dé norm werd voor de Nederlandse hiphop. Hun muziek is weliswaar doorspekt met heel wat reggae. Daarna gingen ze elk hun eigen weg, maar sinds 2012 hebben ze hun krachten opnieuw gebundeld.