18.7.13

Carrefour Strandloop editie Knokke

Op vrijdag 19 juli organiseert de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist de jaarlijkse de Carrefour Strandloop van Knokke. Deze massasportklassieker start op het strand voor de Rozenlaan.  Naast de traditionele afstanden van 5 en 10km, staat er ook een jongerenloop op het programma waarbij de kids 2 km moeten afleggen.  De kids starten om 18.45 uur en lopen 2 maal 500 meter richting het Casino. Om 19.30 uur starten de overige deelnemers waarbij de 5 km loopt tot in Heist en terug. De lopers aan de 10 km doen er nog een extra lus naar het mondaine Zoute bovenop.

De klassieke ingrediënten van deze succesformule blijven behouden. De tijdsregistratie ((enkel voor 5 en 10km) gebeurt elektronisch. Elke deelnemer ontvangt aan de aankomst een drankje en een medaille en heeft op basis van het borstnummer 50% kans op het winnen van een prijs in natura. Verder zijn er kleedkamers en een vestiaire voorzien. Deelnemers kunnen zich achteraf gratis douchen in sporthal De Stormmeeuw.

De lage inschrijvingsprijs € 3,00 (€ 2,00 voor de 2 km) en het zomerse karakter maken van de Carrefour strandloop een echt familiaal sportgebeuren. De voorinschrijvingen werden afgesloten op  433 inschrijvingen, maar daginschrijvingen zijn ter plaatse mogelijk van 18.00 tot 19.15 uur.