18.7.13

Kneistival belooft weer raak te zijn

Het gratis pop- en rockfestival Kneistival vindt dit jaar plaats tussen 20 en 26 juli op het Heldenplein in Heist. De editie 2013 biedt opnieuw een programma om vingers en duimen bij af te likken. Elke avond kunnen de pop- en rockfans genieten van minstens twee concerten. Die starten telkens om 20 uur. Op zaterdag 20 juli bijten The Rhythm Junks en The Hollies de spits af.

The Rhythm Junks
The Rhythm Junks bestaan uit drie compleet verschillende muzikanten uit verschillende generaties: Jasper Hautekiet, Tony Gyselinck en Steven De Bruyn. U kunt ze vergelijken met pickles: augurk, bloemkool en zilverui. Ze brengen een muzikaal feest dat draait rond rhythm en groove met veel mondharmonica. Momenteel hebben ze een derde album uit: Beaten Borders. Meer info vindt u op www.therhythmjunks.com.

The Hollies
Met The Hollies weet de organisatie van Kneistival nog eens een groep uit de jaren zestig te strikken. Oude knarren zijn de groepsleden allerminst, als je weet dat ze nog altijd gemiddeld drie concerten per week spelen tot ver buiten de landsgrenzen van het Verenigd Koninkrijk. Van de originele bandleden zijn er alvast zeker twee paraat: Bobby Elliot op drums en Tony Hicks op gitaar en vocals. Een concert van The Hollies kunt u nog het best vergelijken met een levende jukebox. Ze brengen een eindeloos repertoire met meerstemmige wereldhits: Bus Stop, Dear Eloise, Carrie Anne, Sorry Suzanne, Long Cool Woman, The air that I breathe, Stop in the name of Love, The Day that Curly Billy shot down Crazy Sam McGee,…

Programma
-       Zaterdag 20 juli: The Rhythm Junks / The Hollies
-       Zondag 21 juli: De Kraaien / Postmen / Gers Pardoel
-       Maandag 22 juli: The Happy / Praga Khan
-       Dinsdag 23 juli: Maya’s Moving Castle / The Van Jets
-       Woensdag 24 juli: Les Truttes / Milk Inc
-       Donderdag 25 juli: Luc De Vos / Sarah Ferri / Spinvis

-       Vrijdag 26 juli: Marble Sounds / Zornik