19.7.13

Volgende week: Zeezwemwedstrijd Knokke-Heist

Zaterdag 27 juli maakt Knokke-Heist zich op voor  een nieuwe editie van de zeezwemwedstrijd van de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist. Dit is een recreatieve zwemwedstrijd in zee waarbij de zwemmers kunnen kiezen uit 500 of 1500 meter. Voor de vierde maal wordt de organisatie toevertrouwd aan een extern agentschap: Fast Forward events uit Gent.

De deelnemers aan de 500m moeten minstens tien jaar oud zijn of een diploma van 500m zwemmen kunnen voorleggen of schriftelijke toestemming hebben van de ouders.
De deelnemers aan de 1.500m moeten minstens de leeftijd van zestien jaar hebben bereikt, een zwemdiploma van 1500 meter kunnen voorleggen, of schriftelijke toestemming van hun ouders hebben.  Beide onderdelen staan onder toezicht van de lokale reddingsdienst.

Door opnieuw volgens het zwemparcours van vorig jaar te zwemmen, hoopt men de kans op annulatie wegens ongunstige weersomstandigheden tot een minimum te herleiden. Twee jaar geleden kon de wedstrijd daardoor immers niet plaatsvinden. “We zwemmen opnieuw  tussen het nieuwe en oude clubhuis van VVW Heist . Dit parcours is beschermd door de havendam ten westen ervan. Daardoor kunnen we ook bij een sterkere westenwind makkelijker groen licht geven voor de wedstrijd,” vertelt hoofdredder Eric Wybo.

Vooraf online inschrijven kost slechts € 2,- en is mogelijk tot maandag 22 juli via de website van het evenement. Hierna zijn nog daginschrijvingen mogelijk in het wedstrijdsecretariaat op het Sportstrand Heist west ter hoogte van K. Mercierstraat. Dan betaal je € 3,-. De tijdsregistratie zal elektronisch verlopen.

Elke deelnemer die de aankomst bereikt, ontvangt een aandenken & goodiebag.