16.7.13

Meesterlijke sculpturen van Willy De Meester in Knokke-Heist

In de Graaf d’Ursellaan in Heist kunt u nog tot 16 september een beeldenexpo bewonderen van kunstenaar Willy De Meester. Het gaat om een exclusieve tentoonstelling van een 16-tal sculpturen die verspreid opgesteld staan langs de Graaf d’Ursellaan. De beelden zijn uitgevoerd in arduin, marmer, witsteen, brons en albast. Ze zijn geplaatst in samenwerking met het Boulevardcomité en de handelaars van de Graaf d’Ursellaan.

Willy De Meester werd op 3 december 1944 in Lochristi geboren. Hij volgde beeldhouwkunst aan de KASK (Koninklijke Akademie voor Schone Kunsten) in Gent. De vakbekwaamheid in die discipline leerde hij er van Albert Servaes. Hij woont en werkt in Wannegem-Lede; fusiegemeente van Kruishoutem. Willy De Meester verblijft geregeld in de Italiaanse kunstenaarsstad Carrara, waar hij zijn marmer en albast zelf uitkiest. Hij vervolmaakt zich ter plaatse en doet er nieuwe inspiratie en expressievormen op.

De sculpturale taal van Willy De Meester vertolkt in de eerste plaats het vastleggen en beklemtonen van verhoudingen, gaande van de embryonale beslotenheid over het machteloos verzet tegen angsten en bedreigingen, tot het ontluiken van een vitalistische bewogenheid in zijn vrouwenfiguren.

De vormentaal van Willy De Meester streeft steeds meer naar vereenvoudiging en expressieve beklemtoning. Deze bewuste keuze is verankerd in zijn diepe overtuiging dat het ethisch wordingsproces van het kunstwerk inherent verbonden is met esthetische normen en vormen.


Meer informatie vindt u op www.willydemeester.be