15.7.13

Kooza artiesten al druk bezig in Knokke-Heist

Van de verste uithoeken van onze planeet zijn de voorbije dagen de artiesten van Cirque du Soleil komen aanvliegen om zich voor te bereiden op de start van Kooza in onze badstad. De meesten van hen hebben sinds het einde van de voorstellingen in het Noord-Spaanse Bilbao vakantie gehouden. Vaak vlogen ze daarbij naar de andere kant van de wereld om enkele weken bij hun familie door te brengen.

De bekendste clowns en mimespelers van Kooza zochten ontspanning in hun thuisland Canada, waar in Québec ook het hoofdkwartier van Cirque du Soleil gevestigd is.  Van een groep van 20 straatartiesten in het prille begin in 1984, is Cirque du Soleil uitgegroeid tot een grote organisatie die kwalitatief hoogstaand artistiek entertainment levert. De onderneming stelt 5.000 mensen tewerk, waaronder meer dan 1.300 artiesten uit meer dan 50 verschillende landen. Cirque du Soleil heeft meer dan 100 miljoen toeschouwers in meer dan 300 steden in meer dan 40 landen in 6 werelddelen betoverd en verrukt.

Clowns met vakantie
De knotsgekke Kooza-clown Ron Campbell -tevens een hyperintelligente levensfilosoof en meester van oneline jokes- liet zich zaterdag, als “bewijs” dat hij in Brugge logeerde, niet fotograferen bij de Halletoren of op de Burg, maar wel bij een grote poster voor de film “In Bruges”. Campbell is trouwens “perhapsolutely” een grote woordtovenaar, maar daarvan zal tijdens zijn act niks te horen zijn in Knokke-Heist. Verder zegt hij lachend van zichzelf onder meer dat hij “beroemd is vanwege z’n anonimiteit”.  Een van z’n levensfilosofische uitspraken is: “Hou je fronsen en deel je glimlachen”.

De altijd grappende clown Alan Parry was ‘met Audrey Hepburn’ (*) extra vroeg naar België overgevlogen omdat hij in Antwerpen een optreden wilde zien van “Atoms for Peace”. Zaterdagmorgen was voor hem trouwens wat minder “Peace” weggelegd toen hij extra vroeg uit de veren werd getrommeld door het lawaai van de zaterdagmarkt voor z’n hotelkamer.

Voor de clown Micro Landry, die de Onschuldige (Innocent) speelt in de Kooza show, is Knokke-Heist alvast geen onbekende. Enkele maanden geleden kwam hij in het Toerismekantoor promotie voeren voor het Cirque du Soleil gebeuren. Hij was ook te zien in het VRT-programma Vanthilt On Tour. Micro Landry is naast clown en mimespeler ook een begaafd acteur en een buitengewoon getalenteerde fotograaf. De voorbije dagen heeft hij zijn lenzen trouwens al de vrije loop gelaten in Knokke-Heist en in Brugge. Hij was verder zeer in z’n nopjes over het feit dat het “KH Magazine” een paar maanden geleden uitgebreid aandacht aan hem had besteed.

Kuifje in Knokke-Heist
Ook de Columbiaanse waaghalzen van het “Rad van de Dood” zijn in Knokke-Heist aanbeland. Vrijdag begonnen kapitein Jimmy Ibarra en z’n collega-pendulistas Ronald Solis en Robinson Valencia weer in alle ernst te trainen. Nadien zijn ze nog de grote Kooza-posters gaan bekijken in Knokke. Dat moest uiteraard gefotografeerd worden. Robinson, met 19 de jongste “salto mortalista”,  is trouwens vol lof over de badstad. Hij noemt Knokke-Heist “een zeer mooie stad met een zeer mooi strand”.  Begin vorige week lag hij trouwens ook al aan het strand onder de palmbomen bij de Stille Oceaan. Dat was dan samen met zijn familie in de Colombiaanse badplaats Arboletas, waar men drijft op de modder, die wordt uitgebraakt door een moddervulkaan in het strandwater. De baders komen er compleet bemodderd uit zee. “Niet zo in Knokke-Heist” lacht Robinson. Zijn verlof was ook een beetje een “busman’s holiday”. Hij ging in Colombia ook nog heel even kijken bij kennissen van het bevriende “Cirque du Monte Carlo”. Robinson, waarop ruim 2.000 jonge meisjes verslingerd zijn, heeft z’n haar ondertussen in een kuif laten snijden, omdat het blijkbaar de mode is. Dat heeft alvast niks te maken met het feit dat hij straks in het land van Kuifje z’n kunsten moet laten zien.

Programma Kooza voorstellingen:
De voorstellingen vinden plaats van donderdag 18 juli tem zondag 18 augustus. Elke dag vinden er 1 of 2 voorstellingen plaats m.u.v maandag, dat is hun rustdag.

Praktisch:
Je vindt KOOZA naast het treinstation van Knokke-Heist, Natiënlaan, 8300 Knokke
Tickets vanaf 34 euro, premiumtickets 104,5 euro

Je leest er meer over bij KOOZA KOMT NAAR KNOKKE-HEIST

Volg KOOZA ook via TWITTER

Foto’s copyright Ronald Solis en Jhon Robinson Valencia Lozada


(*) Audrey Hepburn, de naam van het KLM-vliegtuig.