21.5.13

Surfers Paradise Sky Pirates steken van wal

Zaterdag 18 mei was het zo ver: de allereerste training van het jeugd kitesurf team van Surfers Paradise, de 'Sky Pirates'. Zoals het wel eens vaker voorvalt in ons landje waren de weergoden niet gunstig gezind... Het was bijna windstil.... We konden als back up voor gebrek aan wind rekenen op een prachtige uiteenzetting van competitie regels en hoe de wedstrijden op wereld niveau verlopen door "Axel Tack" (winnaar van de eerste manche van het BK freestyle kitesurf, officieel PKRA jury lid en ex PKRA deelnemer, alsook de oudere broer van Christophe Tack die momenteel binnen de top 10 zit in de wereldranglijst!) Na de uitleg van Axel hebben de Sky Pirates nog even aan de algemene conditie gewerkt met een tochtje op de Carver skateboards, hierna hebben ze zelf een 'handlepass bar" geknutseld om de moeilijkste kitesurf moves in te oefenen op de trampoline.

Vanaf nu worden deze trainingen gehouden elke zaterdag bij wind en om de 14 dagen een alternatief programma wanneer er geen wind is. Met de surfbus worden verplaatsingen gemaakt naar wedstrijden, andere spots, diverse events… Interesse om mee te doen? Kom dan gewoon eens langs op zaterdag! Toegangsvoorwaarden zelfstandig kunnen varen, en moest dit nog niet het geval zijn kan je inschrijven voor kitelesse, prive of via “ik Kite”, of in juli en augustus zijn er elke week kite en wakecamps, dan krijg je kitelessen bij winderig weer, en wakeboardinglessen wanneer de wind het laat afweten…telkens met externaat en internaat mogelijkheden.

Vlnr op de foto: Diego Van Heurck, Steven van Laarhoven, Arnaud Verschueren, Axelle Depoorter, Amaury De Bock, Simon Depoorter, Axel Tack