22.5.13

Cableparkswedstrijd in Knokke-Heist

Lakeside Paradise gaf het startschot met de allereerste kabelbaan in Vlaanderen en is daarmee ondertussen één van de vier kabelbanen in België.  Die cableparks hebben de handen in elkaar geslaan om een volledig wedstrijdcircuit op poten te zetten. Deze competitie bestaat dus uit vier stops, en dit op de vier verschillende kabelbanen: "De Spin" te Charleroi, BCP te Bergen, "Terhills" te Dilsen-Stokkem en "Lakeside Paradise" te Knokke-Heist. Opmerkelijk is de verdeling van telkens twee kabelbanen over Vlaanderen en Wallonië. 

De eerste manche is aanstaande zaterdag 25 mei op Lakeside Paradise, Knokke-Heist. De wedstrijd heeft een internationaal karakter mits alle nationaliteiten toegelaten zijn. Zo zijn Nederlands en ex Europees kampioen Dennie Sturm en kompanen present om een podiumplaats te bemachtigen. Ook de Belgische top met o.a. Wim Kooij, Elke Venken, Richard Vivien, Julien Bonnet en Axel Tack zullen er zijn om de Belgische vlag te verdedigen. Op elke manche worden er punten verzameld en op het einde van het circuit tellen de beste drie resultaten. Op de eindresultaten is er een prijzenpot ter waarde van 4000 euro te verdienen.

En uiteraard rekent men op de lokale jongens en meisjes. Sinds dit jaar is Lakeside Paradise gestart met een jeugdwerking waarbij er wekelijks trainingen worden georganiseerd om de jeugd klaar te stomen op internationale competitie. Christian Zwartjes heeft reeds jarenlang ervaring in het wakeboarden aan een boot en deelt nu elke week z'n kennis met de opkomende jeugd. Ook de gevorderde wakeboarders worden begeleid en krijgen wekelijks speciale trainingen met Dennie Sturm met het oog op behalen van resultaat op alle competitie. Zaterdag wordt aldus de eerste wedstrijd waarop het team zich kan meten aan het niveau van de andere wakeboarders van de Benelux. De wedstrijd start om 10h, de finales grijpen plaats vanaf 15h, toegang helemaal gratis.