23.5.13

Barre weer hield Enduromannen niet tegen

Begin deze week stonden in Knokke-Heist 15 zwemmers klaar om samen met de Arch to Arc
Enduromannen de eerste "coastliner" af te werken. Een zwemtocht van 7 km vertrekkende van sportstrand Heist naar Surfers Paradise. De onophoudelijke regen hield ongetwijfeld veel mensen thuis, maar toch kwamen ook nog 3 Stand Up Paddleboarders en enkele lopers hun opwachting maken. Dokter Peter Janssens, Dokter Bruno Lantsocht en de volledige vloot van RBSC Duinbergen, RBSC Zoute en Surfers Paradise zorgden voor de veiligheid op het water.

De zee was al bij al nog relatief kalm wat niet belette dat één zwemmer zeeziek werd. Door de lage temperatuur van het zeewater moesten nog eens 5 zwemmers afhaken wegens onderkoeling. Ze werden allemaal veilig aan wal gebracht. De 9 overige zwemmers bereikten veilig en wel omstreeks 20 uur Surfers Paradise, waar de aankomst toch heel wat volk op de been bracht. Alle finishers gingen meteen met wetsuit en al de hotspring jacuzzi in, gevolgd door een warme douche. Nadien kwam iedereen weer op krachten bij de Engelse fish and chips. Alle finishers waren het eens: "dit moet een jaarlijkse traditie worden, maar dan in de zomer !"

Binnen een goeie 3 weken reist het zestal af naar Londen voor het serieuze werk. Via een chip die ze meedragen zal hun traject gevolgd kunnen worden, dit samen met alle foto’s van de coastliner te zien op www.surfersparadise.be  Ondertussen is er ook een eigen site: http://archtoarc.weebly.com/index.html