22.5.13

Gentlemanrace Vlaanderens Wiel

Terwijl vandaag de eerste rit in de Baloise Belgium Tour verreden wordt tussen Lochristi en Knokke-Heist zit er nog meer wielersport aan te komen voor de badstad. Op 1 juni geeft Vlaanderens Wiel alle wielerfanaten opnieuw de kans om eens een echte wielerwedstrijd op een afgesloten parcours te rijden. Vele leden van plaatselijke wielerclubs tekenen dan ook present voor deze 15 ronden in de kern van Heist over een totale afstand van 60 km.  De renners starten in de Knokkestraat en volgen daarna Kursaalstraat, Marktstraat, Koudekerkelaan, Heistlaan, rotonde Heistlaan, Bakboord, Breed Veertien, Westkapellestraat, Noordstraat, Pannenstraat, Polderstraat-Knokkestraat.

Twee leeftijdscategorieën
De wedstrijd wordt over twee leeftijdscategorieën verdeeld. Om 14.30 uur starten de renners tussen 18 en 40 jaar en om 16 uur de 40+.  Inschrijven kan ter plaatse vanaf 13 uur.  Bij deelname is men automatisch verzekerd via de Belgische wielrijdersbond.  Iedere renner ontvangt een geschenkje. Na elke ronde wordt aan de renner die het eerst over de meet rijdt een premie toegekend. De eerste drie renners komen op het podium, per wedstrijd en leeftijdscategorie.  De grootste club wordt ook in de bloemetjes gezet.  Afspraak voor start en aankomst, Knokkestraat t.h.v. de parking tegenover Café Albatros.

Afterparty Roadrunners in Tussen Land & Zee
WTC Roadrunners breit hier zoals elk jaar een plezierig einde aan en organiseert naar jaarlijkse gewoonte een heuse Afterparty in hun Lokaal Café Tussen Land & Zee. WTC Roadrunners is ondertussen een gevestigde waarde sinds 2006 en is niet meer weg te denken uit het Heistse wielergebeuren. Met meer dan 100 leden en sympathisanten behoren ze tot de grootste wielerclubs in Knokke-Heist. Allen welkom dus op zaterdag 1 juni in Café Tussen Land & Zee. Muzikale ondersteuning door DJ Enjoy Junior. De  toegang is gratis.