23.5.13

Diamanten huwelijksjubileum Wenmaekers-Rombout

In Knokke-Heist vierden Georges Wenmaekers en Nicole Rombout zopas hun diamanten huwelijksjubileum. Het echtpaar gaf een feest voor de 60ste verjaardag van hun huwelijk in Ten Bos in de Blinckaertlaan. Ook het gemeentebestuur was op het appel om Georges en Nicole te feliciteren en hen een Senseo-koffieapparaat te overhandigen.

Georges is geboren in Oostende op 20 juni 1929 in een gezin met vier kinderen. Zijn vader was timmerman en het gezin woonde in ’t Kalf in Knokke. Georges bracht er zijn volledige jeugd door en liep er ook school. Later oefende hij verschillende jobs uit en volbracht hij een jaar lang zijn legerdienst. Daarna kon Georges aan de slag bij Glaverbel als tijdopnemer. Hij bleef er 35 jaar lang werken tot aan zijn pensioen. Sindsdien besteedt Georges veel tijd aan het maken van beelden. Hij is ook een tijd lang lid geweest van de filmclub en verzamelt postzegels. Momenteel kruipt er veel van zijn tijd in het schrijven van zijn autobiografie ‘Tranen van vreugde en verdriet’.

Nicole zag het levenslicht in Heist op 9 januari 1932. Zij komt uit een gezin met drie kinderen, waaronder ook broer Georges Rombout. Haar vader was jachtwachter. Nicole groeide op in Duinbergen en Heist en voltooide er ook haar schoolloopbaan. Daarna werkte ze vier jaar lang bij een gezin: tijdens de zomer in de Zoutelaan in Knokke en tijdens de winter in Brussel. Na haar huwelijk nam ze de taak van huisvrouw op zich. Nicole was vroeger lid van de fietsclub ‘De Witte Duiven’, maar dat kan ze vandaag omwille van gezondheidsredenen niet langer doen.

Het echtpaar kreeg drie kinderen en drie kleinkinderen. Zoon Jean-Pierre woont in Puurs en is gehuwd met Lieve Van Ranst. Het koppel kreeg één zoon: Matthias. Zoon Stephan is militair en vader van twee kinderen: Lara en Sébastian. Dochter Kathy tot slot is gehuwd met Paul Vandewalle. Samen hebben een zaak ‘Verhuizingen Vandewalle’. Kathy is verantwoordelijk voor de administratie van de zaak.