22.5.13

Rising Stars Tennis Tour helpt jong Belgisch talent

De derde editie van de Rising Stars Tennis Tour van Team in Motion (TIM) doet in juli opnieuw Knokke-Heist aan met twee 10.000 dollar toernooien. Tussen 6 en 13 juli vindt het eerste toernooi plaats in de Royal Zoute Tennis Club in Knokke. Tussen 21 en 28 juli is het de beurt aan TC Duinbergen. De tour, die een springplank wil zijn voor jong Belgisch talent, doet ook nog tennisclubs aan in De Haan, Middelkerke, Oostende, Koksijde en Damme.

Springplank voor jong mannelijk talent
Team in Motion is een non-profitorganisatie die jong Belgisch tennistalent wil helpen om professionele tennisspelers te worden. Hiervoor organiseert zij in samenwerking met de bank BNP Paribas Fortis de Rising Stars Tennis Tour: verschillende ITF toernooien voor mannen over een periode van twee maanden. De jonge talenten kunnen op die manier punten sprokkelen voor hun ATP ranking en belangrijke wedstrijdervaring opdoen. Op die manier betekent de Tour een springplank voor het jeugdig talent. De winnaars krijgen bovendien een financieel duwtje in de rug om hun verdere carrière als professioneel tennisspeler uit te bouwen.  De selectie van het jong talent gebeurde in onderling overleg met de tennisfederaties VTV en AFT. De ‘rijzende sterren’ van dit jaar zijn Joris De Loore (20) uit Brugge, Kimmer Coppejans (19) uit Oostende, Julien Cagnina (19) uit Luik, James Junior Storme (19) uit Gent en Jeroen Vanneste (19) uit Roeselare.

Waaier van randanimaties
In de rand van de tour vinden tal van animaties plaats:
-       Op donderdag: ‘Start tot Tennis’ voor volwassenen en jongeren (georganiseerd door de RSTT Clubs)
-       Op Vrijdag: ‘Meet & Greet met het Rising Star Team & Kids’ (georganiseerd door TIM en de RSTT Clubs)
-       Op zaterdag: ‘Ladies Day’ met Els Callens of Laurence Courtois (georganiseerd door TIM, BNP Paribas Fortis en de RSTT clubs)
-       Op de finaledag enkel: ‘Demo Rolstoeltennis’ (onder voorbehoud van het weer en de spelers)

Schot in de roos
Het initiatief startte in 2011 als de ‘BNP Paribas Fortis Men’s Summer Tour 2011’ met de organisatie van 3 ITF tennistoernooien voor mannen in de Knokke Zoute Tennis Club, Tennis Club Duinbergen en Ostend Tennis Club. De tour bleek een schot in de roos en tal van andere VTV clubs sloten zich intussen aan.

Nieuwkomer tijdens de derde editie is TC Middelkerke met een opmerkelijke uitbouw van hun Center Court. Ook zijn er nu twee 15.000 dollar toernooien met het oog op extra ondersteuning voor de ‘rising stars’ en dit in Damme en Middelkerke. In Middelkerke is er ook hospitality.

Hieronder ziet u de volledige kalender:
-       De Haan: 29 juni – 7 juli 2013 (TC Polderblomme en La Potinière)
-       Knokke: 6 juli – 13 juli 2013 (Royal Zoute Tennis Club)
-       Middelkerke: 13 juli – 21 juli 2013 (TC Middelkerke en Epernayplein)
-       Duinbergen: 21 juli – 28 juli 2013 (TC Duinbergen)
-       Oostende: 27 juli – 3 augustus 2013 (Ostend TC)
-       Koksijde: 10 augustus – 18 augstus (TC Koksijde en Center Court)
-       Damme: 24 augustus – 1 september (TC Vijverhof)