20.11.13

Wally Ideler nieuwe coach van de Basketdames Two

BC Namedis Chape Knokke-Heist zag begin oktober totaal onverwacht hun ervaren coach Michel Goffart uitvallen met acute gezondheidsproblemen. Michel, coach van de U14 meisjes en de dames Two, is ondertussen gelukkig aan de beterhand en concentreert zich nu op zijn revalidatie.
Voor de U14 meisjes werd er in de figuur van Thomas Devriendt al vrij snel een waardige vervanger binnen de eigen club gevonden. Afgelopen weekend heeft het bestuur Wally Ideler aangesteld als nieuwe coach van de dames Two. Ondanks een ganse reeks kwetsuren getuigde de ploeg met een 8steplaats op 13 ploegen uit een 4 op 9 prestatie in de overgangsperiode alvast van weerbaarheid. De 14 dames die in 2de provinciale aantreden, kijken er dan ook naar uit om samen te werken met deze ervaren coach.

Wally staat immers gekend als een veelzijdig sportliefhebber in het algemeen en een basketbalkenner pur sang in het bijzonder. Toen vader Felix Ideler in 1969 met zijn kroost naar de kust afzakte, ging Wally aan de slag bij de club uit Heist. Bij de fusie tussen de clubs uit Knokke en Heist waren het enkel Wally en Ludo Denoyel die de selectie van de ploeg in Knokke haalden. De aalvlugge, en trefzekere linkervleugel zou er, o.a. aan de zijde van broer Benny, mooie dingen laten zien en werd er later ook coach. Wally kan zo als één van de weinige zeggen dat hij zowel als speler en als coach de beker van West-Vlaanderen heeft gewonnen. Na een rijk gevulde carrière als jeugdcoach en als scheidsrechter die hem tot in 4de nationale bracht, was Wally vnl actief als coach bij Knokke-Heist, Duinbergen en Scarpout. Dat Wally eind oktober ontslag nam bij Hermes Oostende wegens een ondermaatse beschikbaarheid van zijn spelers op training en op wedstrijden, is een indicatie van de passie waarmee Wally nog steeds tegen het spelletje aankijkt. Eens de licentie-perikelen met de VBL geregeld waren, waren beide partijen er dan ook vrij vlug eens over een terugkeer naar het vertrouwde nest.