21.11.13

Knokke-Heistenaar haalt twee eerste prijzen op de Belfius Classics

In september slaagde Knokke-Heistenaar Jeroen De Beer erin zich twee maal te plaatsen voor de finale van de muziekwedstrijd Belfius Classics. Donderdag 14 november haalde Jeroen een eerste prijs voor kamermuziek met zijn Trio Telepatico. Dit ensemble bestaat uit Martijn Dendievel, cello, Pieter-Jan Verhoyen, piano en Jeroen De Beer, viool. 
Afgelopen maandag 18 november speelde Jeroen de finale als solist waarbij hij aan de piano begeleid werd door Alain Reubens, pianist en leerkracht aan de Kunstacademie van Knokke-Heist. Met overtuigende vertolkingen van Mozart, Vitali en Devreeze kon Jeroen ook hier een eerste prijs binnenhalen. De jury was bijzonder lovend over de muzikale maturiteit van deze achttienjarige jonge muzikant.
Jeroen volgde tot vorig jaar les bij Karel Ingelaere aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. In 2012 werd hij toegelaten tot de jong talentklas van de Russische viooldocente Tatiana Samouil waar hij nu zijn vioolstudies verder zet. Jeroen is een gepassioneerd muzikant en volgt al jaren stages en masterclasses voor viool en kamermuziek in binnen-en buitenland, o.a. bij Natalia Lomeiko, Yossif Ivanov, Jolente De Maeyer, Guido Deneve, Vegard Nilsen, Sigiswald Kuijken, Eric Sluys, Wouter Vossen, Nationaal Orkest van België, de Filharmonie Antwerpen e.a.
Jeroen is te horen op Klara op 25 januari 2014. Op 9 februari speelt hij het vioolconcerto van Mendelssohn op het Laureatenconcert van het SCB in de Stadsschouwburg van Brugge en op 8 maart kunt u hem horen in de Munt te Brussel als solist en als violist van Trio Telepatico.
Momenteel bereidt Jeroen zich voor op zijn eerste internationaal vioolconcours Bravo dat plaatsvindt eind maart 2014.