18.11.13

Twee Michelinsterren erbij in Knokke-Heist

België en Luxemburg mogen sinds vandaag pronken met een recordaantal sterrenzaken: 132 om precies te zijn. In de nieuwe Michelin-gids, die maandag in Gent werd voorgesteld, staan voortaan ook twee nieuwe tweesterrenrestaurants: Bartholomeus van chef Bart Desmidt in Knokke-Heist en Bon-Bon in Brussel. Voor het eerst in de Michelin-geschiedenis hebben meer dan honderd restaurants uit ons land een ster. Ook Ciccio, het restaurant van Claudio Dell'Anno in Knokke, heeft een eerste ster binnengerijfd. Er zijn 19 nieuwe restaurants met een Michelinster. Daarvan is Ciccio de enige West-Vlaamse zaak.
Andere restaurants in Knokke-Heist bevestigden de waardering die Michelin hen eerder toediende: Cuines33, Jardin en Sel Gris behielden hun ster. Een onderscheiding met een Michelinster is in de eerste plaats een mooie beloning en erkenning voor het harde werk van een chef en zijn hele team, een bevestiging ook, én commercieel een troef. Voor sommige chefs is het ook een duw in de rug om de lat in de keuken nog hoger te leggen. 
Schepen van Toerisme,  Anthony Wittesaele stelt ‘ het culinaire is één van de speerpunten in ons beleid en de waarderingen in de Michelin-gids zijn een opsteker van formaat’.
Meer info in de brochure  ‘Toprestaurants in de Zwinregio – 2014’, beschikbaar rond 20 december. 
Zelfs bij de Russische Dienst van de Zwitserse Radio heeft men de voorbije uren aandacht besteed aan de nieuwe sterren in Knokke-Heist.