20.11.13

Opgelet voor valse ambtenaren in campagne “Telefoon, gsm, internet, televisie: durf vergelijken!”

De aftrap voor de campagne "Telefoon, gsm, internet, televisie: durf vergelijken!" van de FOD Economie is gegeven. Dat heeft jammer genoeg gehaaide oplichters inspiratie gegeven om huis-aan-huis te komen en zich voor te doen als ambtenaar van de FOD Economie. Ze leggen u zogezegd de werking van de prijssimulator uit, maar hebben allerminst uw belang voor ogen. Ga dus niet in op hun verzoek en neem meteen contact op met de politie. Om uw telecom te laten vergelijken, kunt u terecht bij het Infopunt Sociaal Huis of bij de dienst Milieu & Natuur van het gemeentebestuur. De ambtenaren komen hiervoor dus zeker niet aan huis!
Waar kunt u terecht?
De contactpunten in Knokke-Heist zijn:
Infopunt Sociaal Huis – Kraaiennestplein 1/1 te Heist – tel. 050 530 900 – sociaalhuis@knokke-heist.be – elke weekdag van 18 tot 29 november 2013 zonder afspraak van 13u30 tot 16u of na afspraak; op dinsdagen 19 en 26 november van 13u30-19u
Dienst Milieu & Natuur – Alfred Verweeplein 1 te Knokke – tel. 050 630 188 – milieu@knokke-heist.be – enkel na afspraak
Om de gewenste informatie te verkrijgen, moet u simpelweg:
uw laatste (jaarlijkse) telefoon-, gsm-, internet- of tv-facturen van uw huidige provider meebrengen; naar de contactpunten gaan, waar de spreekuren gehouden worden.  
Durf vergelijken!

De campagne "Telefoon, gsm, internet, televisie: durf vergelijken!" van de FOD Economie loopt van 18 tot 29 november 2013. Zij wil de consument overtuigen om de telecomprijzen te vergelijken. In 440 gemeenten kunt u terecht voor hulp met de prijssimulator. De lijst met de deelnemende gemeenten vindt u hier. Wie meer informatie wenst over deze campagne kan terecht op volgende website "Telefoon, gsm, internet, tv: durf vergelijken!" en natuurlijk bij de contactpunten in de gemeente. Wie zelf op zoek wil gaan naar de actueel voordeligste provider voor telefoon, gsm, internet of tv kan terecht op de simulator van het Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT): www.bestetarief.be.