19.11.13

Knokke-Heist volop aan de slag met Groots Kerst Aktieplan 2013

Zaterdag jl. om 8 u ‘s morgens werden de eerste 56 kerstbomen neergepoot op de Natiënlaan en Kalvekeetdijk ( ambachtelijke zone ‘t Walletje) door de leden van de Raad voor Lokale Economie Knokke-Heist. De bomen, kanjers van 5 metere hoogte werden elk voorzien van 600 ledlampjes, wat betekent dat er 33.600 lichtjes de kerstsfeer mee zullen  helpen bepalen aan de invalsweg van de badstad. Voorzitter Anne Vervarcke-Pattyn is dan ook bijzonder verheugd met de hulp en samenwerking geboden door haar zoneverantwoordelijken uit de 4 deelgemeenten.
Opmerkelijke solidariteit onder de handelaars
Martin Van den Broucke met Eric uit Heist, aannemer Bernard Moyaert, paraat met zijn hoogtewerker, uit Ramskapelle, Anne Braem (Kast-ID), Kris Desmidt (2 K’s Lunch,om het inwendige van de mens te versterken met soep en belegde broodjes), Piet Louagie (Garage Peugeot), Alex Verheye met zoon Raf (Glashandel Verheye), Fulvio D’ Andrea (D’Andrea Natuursteen) met dochter en zoon, Peter Desloovere (leverancier van de kerstbomen, PDS Bouw) allen uit Westkapelle, Luc en Olivier Schatteman ( Schoenen Sandra) , Vincent ( Cycles Lampo), Danny Jones (Foto Jones) en last but not least voorzitter Anne Vervarcke-Pattyn (Vervarcke Interieur) uit Knokke, slaagden erin de 56 kerstbomen te plaatsen in een tijdspanne van 11 uur.
Intussen worden ook de grote sierstukken  aangevoerd op de belangrijkste pleinen  van K-H en wordt de schaatspiste aan het Verweeplein opgebouwd. Nog deze week worden er 140 verlichte kerststrikken  aan de straatlantaarns in het centrum van Knokke bevestigd ,een initiatief van de Raad  en de handelaars met medewerking van het Gemeentebestuur  en Techn. Dienst Knokke-Heist.

Bernard Moyaert neemt dit weekend samen met Martin Van den Broucke, Ramskapelle voor zijn rekening, waar een 20 grote kerstbomen de belangrijkste invalspunten zullen versieren en Ramskapelle zullen doen baden in een zee van licht.
Het Unizo-Bestuur van Westkapelle onder leiding van Kris Desmidt  zorgt voor de Dorpsstraat. De bedoeling is een heus kerstdorp te creëren met sfeervol verlichte kerstbomen. De handelaars van de Sparredreef, ‘t Zoute zijn ook hard bezig met hun kerstplan.  Luc Schatteman (Schoenen Sandra) tovert het Rubensplein en de Zeedijk tot aan het Casino, om  tot  een waar kerstbos en Johan Colpaert ( Poltrona Frau ,Flagship Store) samen met voorzitter Vervarcke  doen verwoede inspanningen om langs de zeedijk Zouteook de nodige kerstsfeer te brengen.
Eén naam die bij dit alles veelvuldig voorkomt is die van Martin van den Broucke. Martin, bestuurslid Unizo Heist-Duinbergen is de unieke mens die samen met zijn paar  trouwe medewerkers meer dan 200 kerstbomen uitzet, kilometers kabel legt en tienduizenden lichtjes verzorgd in zijn geliefde Heist-Duinbergen. Alsof dit niet genoeg is springt hij, letterlijk, nog bij in Knokke, Ramskapelle en Westkapelle en slaagt hij erin de grootste kerstboom van de gemeente te planten op de Bolle.
Knokke-Heist moet in december de aantrekkingspool worden bij uitstek.

Het unieke spektakel  “Flamboyant“ een organisatie van de Dienst Toerisme, is de kers bovenop de inspanningen die door de handelaars geleverd worden, en maakt van Knokke-Heist dé Vuur en Lichtstad 2013.