22.11.13

Het Hof van Eede in Knokke-Heist

Op zaterdag 23 november spelen Greg Timmermans en Ans Van den Eede in het CC Scharpoord “Waar het met de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe”. Hof van Eede is met dit debuut de terechte winnaar van Theater aan Zee 2012. Vader Peter Van den Eede (Cie De Koe en o.a. ‘In de gloria’ en ‘Van vlees en Bloed’) zag bovendien elke voorstelling ontroerd dat het goed was. 
‘Waar het met de wereld naartoe gaat,…’ is een ode aan de dialoog. We zijn te gast in de woonkamer van een man en een vrouw. Een koppel? Of niet? Dat is niet meteen duidelijk. Ze hebben het over een boek dat hen inspireerde. Al gauw dwaal je met hen mee af in een gesprek over liefde, vrijheid en andere zaken. De guitige, ontwapenende naïviteit waarmee Greg Timmermans en Ans Van den Eede je verwelkomen in hun gesprek is zo zeldzaam dat het je zeker zal bijblijven. 
Hof van Eede maakt luchtig, toegankelijk maar vooral verrijkend teksttheater. De dames verzamelden sterren in de nationale pers alsof het niets is. “De voorstelling is doorspekt met humor en ironie.” Cobra  “ ‘Waar het met de wereld…’ is een vernuftige dialoog met dubbele bodem.” Theaterkrant 

Voor meer info: www.ccknokke-heist.be