6.8.13

Opera on the Beach: Passion van Pascal Dusapin

Op de beacharena van Nikkis-World ter hoogte van het Heldenplein in Heist kunt u op donderdag 8 augustus terecht voor een vertoning op groot scherm van de opera ‘Passion’ van Pascal Dusapin. Het concept ‘Opera on the Beach’ vindt telkens plaats op donderdagavond en verloopt in samenwerking met De Munt. De vertoning start om 21.30 uur. De toegang is gratis!

Passion speelt zich af in de wereld van de doden en is een onmogelijke dialoog tussen twee wezens die een onmogelijke liefde beleefden. Het werk nodigt ten dans uit door de “bewegingen van de ziel” die het ontroerende en sensuele lamento begeleiden dat Hij en Zij zingen, omgeven door een koor, de Anderen… Het is een fascinerend lijf-aan-lijfgevecht tussen dans en muziek waarin het oog dwaalt, zelfs zozeer dat het niet meer weet wie danser en wie zanger is.

In deze opera onderzoekt Pascal Dusapin opnieuw de mythe van Orpheus en Eurydice. Hij baseert zich hiervoor op literaire teksten en op partituren van Monteverdi die de menselijke hartstochten uitdrukken. Barokmuziek blijft voor Dusapin immers een fundamentele inspiratiebron. Aan choreografe Sasha Waltz vroeg hij om dit lyrische werk te ensceneren, na een eerdere, succesvolle samenwerking aan zijn opera Medea, in 2010 opgevoerd in de Munt.


Nikkis-World biedt tot 1 september tal van activiteiten en events voor groot en klein in de multifunctionele beach arena. Alle activiteiten en meer informatie vindt u op www.nikkisworld.be.