7.8.13

Kunstenaars Zapata, Peláez en Demyttenaere centraal op Art Nocturne Knocke

Het kunstfeest Art Nocturne Knocke (ANK) vindt plaats van 10 tot 18 augustus en is een totaalevenement dat bestaat uit de eigenlijke kunstbeurs, een beeldenroute en speciale aandacht voor drie kunstenaars: Hugo Zapata, Luis Fernando Peláez en Roger Demyttenaere. Naar aanleiding van het Latijns Amerikaanse kunstproject, zal ook de Colombiaanse Ambassadeur Rodrigo Rivera de officiële opening op vrijdag 9 augustus bijwonen.  

Hugo Zapata en Luis Fernando Peláez verschijnen in het Project Latin America. Beide kunstenaars zijn in 1945 geboren in Colombia en werken ruimtelijk. Het zijn ook goede vrienden. Zapata hanteert bij voorkeur de steen, terwijl Peláez mediteert over landschappen die hij weergeeft als een horizontale lijn waarop referenties groeien. De derde kunstenaar – Roger Demyttenaere – is een originele en inventieve constructivist die vooral bekend staat voor zijn monumenten van reepjes glas waarin het licht mag stoeien.

De eigenlijke kunstbeurs is ondergebracht in La Réserve en CC Scharpoord en omvat alles van antiek tot hedendaagse kunst. De aangeboden kunst is streng geselecteerd door verschillende experten en wordt gepresenteerd door bekende galeries uit binnen- en buitenland. Beursbezoekers kunnen overigens rekenen op gratis parking in de Majoor Vandammestraat.


De beeldenroute Sculpture Link Knokke-Heist is toe aan haar 20ste editie. De route vertrekt van de Zeedijk Knokke en Duinbergen, komt langs het Zegemeer aan Hotel La Réserve en mondt uit in het park van CC Scharpoord. Drie beeldhouwers nemen deel aan Sculpture Link: Johan Baudart, Jean-François Jans en Giovanni Gelmi. Alle drie behoren tot de stal van Galerie Balastra en vallen op door een soepel en geïnspireerd gebruik van ijzer, roestvrij staal en corten staal.