8.8.13

Handen in elkaar voor proper straatbeeld in Knokke-Heist

Vandaag liggen er nog vaak heel wat peuken en ander afval op de trottoirs en in de straatgoten. De handelaars en het gemeentebestuur sloegen eerder al de handen in elkaar om paal en perk te stellen aan dit probleem. Maar ook uw medewerking is broodnodig om een proper straatbeeld te realiseren in Knokke-Heist. Gooi uw afval dus zeker niet op het trottoir, maar begeef u hiervoor naar de dichtstbijzijnde afvalbak! Uw medebewoners zullen u dankbaar zijn!

Als gevolg van het rookverbod in horeca, werkplaatsen en openbare ruimten, verzamelen rokers massaal op het trottoir. De Raad voor lokale economie promootte samen met Horizon Net en het gemeentebestuur de gevelasbak in de vorm van een sigaret. De gemeentelijke straatreinigers merken evenwel op dat naast de peuken ook heel wat ander afval op de voetpaden en straatgoten achtergelaten wordt.  Soms ligt de oorzaak bij de nonchalante burger, maar soms ook bij de professionele poetsdiensten van gebouwen en handelszaken die het afval niet wegnemen uit hun afvalwater.


Het is dus een gedeelde verantwoordelijkheid: burgers worden enerzijds geacht om hun afval niet op straat te gooien, eigenaars en huurders van gebouwen moeten anderzijds het trottoir en de goot voor hun woning of zaak net houden en handelaars zijn verplicht om voldoende vuilnisbakken te voorzien en die ook tijdig te legen.