5.8.13

Freestylewave clinic bij Surfers Paradise

Surfers Paradise organiseert op 10 augustus een “freestylewave clinic” met Prorider Dieter Van Der Eyken en een vierdaagse testingstand van RRD en Loft Sails. Dieter Van Der Eyken heeft als rider al een indrukwekkend windsurf palmares. Dit jaar is hij Belgisch Kampioen Wave en in het internationale professionele circuit staat hij nu op de 4de plaats in de PWA freestyle rankings. Maar naast dit heeft Dieter de laatste tijd in samenwerking met The Next Generation Project veel ervaring met het geven van stages en coaching.

Teststand 
Tijdens die dagen zal er ook een RRD/Loft stand zijn waar je het nieuwe 2014 materiaal kunt uittesten. Iedereen zal de volgende boards kunnen uittesten: Firewave 82/92/102, Wave Quad 92 en 75, Firestorm 102 LTD, FSW XT 84 en  X-fires V5.Van zeilen zou er de Pure lip en Wavescape liggen. Zaterdag om 14 uur gaat er ook een race-tuning clinic door gegeven door 2005 Wereldkampioen speed IFCA-ISA productionboards Alain De Gendt B33.

De Freestylewave clinic vindt plaats op Surfers Paradise en bestaat uit 4 keer 2 uur. Uiteraard zal je tijdens en na de lessen zoveel mogelijk zelf op het water kunnen windsurfen. Het zal een ideale combinatie zijn tussen een “goede onderlegde professionele coaching met feedback” en zoveel mogelijk zelf windsurfen. De vierdaagse zal dus gezellig druk zijn waar je les volgt in de morgen en in de namiddag zelf windsurft. Erna bestaat er nog de kans om na chillen op ons terras en overnachten in de Lakside Paradise Sleep Inn.

De cursus begint zaterdag 10 augustus en loopt tot en met dinsdag 13 augustus.

Wat moet je kunnen om aan deze clinic deel te nemen. Eerst en vooral verwachten we niet dat je al een airjibe,spock of ander freestylewave moves kunt. We houden de drempel zo laag mogelijk en verwelkomen bijna iedereen. Nu, een beachstart en planeren in de voetbanden met trapeze zal bij goede dagen wel van pas komen.