22.7.13

Stadsgenoot op ClarinetFest in Italië

Klarinettist/componist Stephan Vermeersch uit Knokke-Heist verzorgt van 24 tot 28 juli in totaal 5 optredens op het International ClarinetFest 2013 in Assisi, Italië.  Hij treedt er op als solist: Bass Clarinet & Live Electronics met ondermeer eigen werk, met het Edmund Welles Bass Clarinet Quartet, met het European Clarinet Association Ensemble, met het RICO Dream Clarinet Team, hij brengt er de wereldpremière van de winnende compositie van de International Clarinet Composition  Competition 2013 en hij is jurylid in de finale voor de prestigieuze International Young Artist Competition for Clarinet 2013. Door zijn toedoen is de Belgische klarinettist Walter Boeykens (6/1/1938-223/4/2013) postuum tot Honorary Member van de International Clarinet Association benoemd.

Het International ClarinetFest is een jaarlijks festival waarbij de crème de la crème van klarinettisten (meer dan 35 nationaliteiten) hun beste beentje voorzetten. Het is de 10de keer dat Stephan hiervoor wordt uitgenodigd met voorgaande edities in België, Zweden, Japan, Portugal, Canada en USA.

Stephan Vermeersch is leraar klarinet/saxofoon/ensemble aan deKunstAcademie Knokke-Heist sinds 1990.  Als componist/improvisator tast hij de muzikale grenzen af waarbij hij het commerciële vermijdt maar wel steeds zoekt om een breed publiek te bekoren.  Zijn muziek laat zich omschrijven als “ver reikend en verrijkend” www.stephan-vermeersch.be


Eind oktober reist hij af naar Astrakhan, Russische Federatie om een recital met uitsluitend eigen composities te geven, kamermuziek te spelen en masterclasses te geven op het Astrakhan International Festival of Contemporary Music 2013.